Combdagadás

Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! A jobb lábam, főleg a combom, kisebb mértékben a vádli és az ágyéki rész duzzadásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A jobb vádlim 1, a combom 4 cm-el nagyobb mint a bal. A duzzadás enyhébb formában már év eleje óta megvan, de kb.2 hónapja nagyon sokat romlott és romlik folyamatosan. Visszér, vörösség nem látható. Izomhúzódáshoz hasonló, égő fájdalmat érzek benne, főleg az ágyéki, combtői részen és a comb belső oldalán a térdig, ez terhelésre romlik, de az egész comb nyomásérzékeny. Mivel először a belső izom húzódására gyanakodtam, ortopédiára mentem, de azt mondták nem mozgásszervi probléma. Belgyógyász-gasztroenterológusnál is jártam, mert alhasi, szintén izomhúzódáshoz hasonló fájdalmaim is voltak, és a duzzanat kicsit a jobb ágyék felett alhasi részen is látszik. Mivel a laborok, székletvizsgálat negatív lett, hasi-kismedencei mr-t kért, ami szintén negatív. Előtte hasi ultrahang kisméretű jobboldali lágyéksérvet, és néhány gyulladt de nem megnagyobbodott ágyéki nyirokcsomót mutatott, ami körül kicsit a zsírszövet is gyulladt. Sebészhez irányítottak, aki szerint a sérv minimális, nem is látszik domborulat, és kizárt hogy a duzzadást ez okozza, szerinte esetleg mégis mozgásszervi eredetű, vagy a nyirokáramlás zavara. Annyit tudott még megállapítani, hogy a combizmom belseje fura, "tömegesebb" tapintású, mintha heges lenne. Kutattam interneten, de nem tudom, merre menjek tovább, ki foglalkozhat a problémával? Reumatológus, hematológus, angiológus? Ha magánúton készíttetek egy comb mr-t, az segíthet kideríteni ha van sérült izom, gyulladás, vagy nyirokpangás? Eddig mindenki azt mondta, nem tud velem mit kezdeni, de úgy érzem sürgősen lépnem kell valamit. Köszönöm válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza a lábduzzanat témában

Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül még nehezebb az Ön kérdésére választ adnom. Az egyik végtagon észlelt fájdalom, duzzanat leginkább nyirok- és vagy vénás keringési zavarral, véna billentyű elégtelenséggel magyarázható. Nem ismert számomra, hogy esetleg volt-e Önnek korábban a jobb lábán törés, mélyvénás trombózis, esetleg orbánc, mivel ezek magyarázhatnák panaszát.Javaslom, hogy keressen fel angiológust, csináltasson az alsó végtagról vénás Doppler vizsgálatot, a combizmok célzott vizsgálata is (ultrahang, bármi gyanús esetén MR) szintén tanácsolható.

Kérdés: 2020. október 30., 10:06; Megválaszolva: 2020. október 31., 20:12
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés