Rákszűrés, Gardnerella

Tisztel Doktor Úr! Rákszűrés eredmény P2 lett, Gardnerella korokózót mutatott. Mivel sem nekem sem a férjemnek ezzel kapcsolatos tünetünk egyáltalán nem volt, így a nőgyógyász úgy vélte, hogy biztosan nem áll fent ilyen fertőzés. Mivel lombik program előtt állunk, így indokoltnak látta, hogy Dalacin 300 mg 2*1 antibiotikumot szedjünk a férjemmel. Ezzel párhuzamosan probiotikumot is szedek és szeretném elkerülni az antibiotikum által kialakuló gombásodást. Az lenne a kérdésem, hogy a Gynoflour hüvelytablettát, antibiotikum követően kezdjem használni? Mikortól élhetünk házas életet, illetve kell valamilyen kontrollra menni a kezelést követően vagy a meddőségi központban úgy is lesz genoid, ill. bakterium vizsgálat? Amennyiben a Gardnerella tünetmentesen volt a szervezetemben, okozhatott az évek alatt petevezeték elzáródást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza a gardnerella témában

Kedves Kérdező! Válaszaim: - Az lenne a kérdésem, hogy a Gynoflour hüvelytablettát, antibiotikum követően kezdjem használni? már most nyugodtan - Mikortól élhetünk házas életet, illetve kell valamilyen kontrollra menni a kezelést követően vagy a meddőségi központban úgy is lesz genoid, ill. bakterium vizsgálat? terápia után nyugodtan. Én nem kontrollálnám - Amennyiben a Gardnerella tünetmentesen volt a szervezetemben, okozhatott az évek alatt petevezeték elzáródást? - nincs ilyen adat, hogy ilyet okozna Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2020. október 06., 10:06; Megválaszolva: 2020. október 24., 16:59
Kérdések és válaszok: Egyéb
irritábilis bél szindróma
visszatérő hasmenés
Fehérvérsejtszám eltérések mire...
KÖLDÖK körüli égő érzés