Fémes íz köhögéskor

Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni, mitől lehet az, hogy időnként fémes ízt, kifejezett vér ízt érzek a számban, főleg köhögéskor és előfordul ilyenkor kicsit nehézlégzés is, de gondolom az a köhögés velejárója. A nyálban nem látok vért. (A szárazöhögés az allergiától van, Covid kizárt.) Utánaolvastam, hogy okozhatja, tüdő vagy vesebetegség, rossz fog, arcüreggyulladás, reflux. Hát, hogy ne legyen olyan egyszerű ebből több minden megvan, refluxom van száz éve, szedek rá PPI-t és úgy jól vagyok. 2017-ben voltam utoljára tükrözésen, voltak kis eróziók a gyomorban, mint mindig, de sokkal jobb volt a nyelőcső, szépen rendbejött. Krónikus arcüreggyulladásom van, panaszt nem szokott okozni csak néha érzem és röntgenen látszódik, és most az allergiaszezon legrosszabb hónapjában vagyok, tavaly pont ebben az időszakban jelentkezett ez a fémes íz probléma, úgy emlékszem év közben nem volt. Emiatt gondoltam hátha ehhez lehet köze és nem valami komolyabb. Tavaly, amikor először jelentkezett a tünet, akkor elmentem egy tüdő röntgenre, hogy az autoimmun betegségek miatt nincs-e valami elváltozás de szerencsére negatív lett, labor is,így most is remélem, hogy a tüdőm oké. Most nem szívesen mászkálnék semmilyen vizsgálatra a vírus miatt. Más tünet nincs. Csinálok időnként itthoni vizelet tesztet, a, denzitáson kívül minden hibátlan szokott lenni, (a, denzitás is jó szokott lenni ha laborban nézik, itthoni teszttel sosem jó, de a férjemmel lecsekkoltam az övénél sem, pedig ő makkegészséges, szóval ez valami teszt anomália lehet) Rossz fogam nincs, gyökérkezelt sincs. Mandulám sincs. Kardiológusnál bő egy éve voltam, rendben volt. Káros szenvedélyeim pedig nincsenek és vega vagyok. Szóval Ön szerint mi okozhatja ezt a vér ízt? Köszönöm a válaszát. Minden jót kívánok.

Dr. Szanyi Andrea válasza ízérzés változás témában

Kedves Kérdező! A kellemetlen fémes íz érzést az Ön által felsoroltakon kívül okozhatja még fém implantátom, valamint gyógyszer mellékhatás is lehet. Nem említi, hogy pontosan milyen gyógyszereket szed, csak a PPI-t. A PPI egyes termékeinél említik a lehetséges mellékhatások között az ízérzés megváltozását. Javaslom keresse fel kezelőorvosát és amennyiben, hogy a jelenleg szedett PPI helyett, állítsák át más, hasonló gyógyszerre

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2020. augusztus 06.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Infúzió után megkeményedett ér?
Kedves Doktornő! Lassan két hete, hogy kórházba kerültem hányás miatt ahol sürgősségin vettek tőlem vért majd a könyökhajlatomból majd az infúzió lefolyásáig...
C vitamin probléma, túlzott szedés?
Jutavit 1500mg C vitaminját szedem retard formában napi 6*1500Mg Azért szedem mert a megfigyelésem alapján a HDL koleszterinem egész életem folyamán mindig 1...
Női hajhullás okainak kiderítése
Tisztelt Doktornő, doktor úr! Női hajhullással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, szeretném kivizsgálni az okát és ha lehetséges megszüntetni. Hol...
Nyaki fájdalom rejtett nyitott gerinc
Tisztelt Doktornő! Egy most szeptemberi Nyaki Ct eredményével kapcsolatban kerestem meg. Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit jelent a C. I. csigolya...
Közvetlenül alvás előtti légszomj
Tisztelt Orvoscsoport! Lefekvés után, az alvási szándék keletkezésével egyidőben erős légszomjam és szem könnyezésem keletkezik. Éjszakai WC használat után...
Orrlégzés- levegőnyelés
Tisztelt Doktor! 188cm-es 23 éves férfi vagyok 106kg-al. Korelőzményem: 2018 februárjában hepatitissel szövödött májgyulladásom volt, ekkor volt állandó...