• fémes íz köhögéskor

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni, mitől lehet az, hogy időnként fémes ízt, kifejezett vér ízt érzek a számban, főleg köhögéskor és előfordul ilyenkor kicsit nehézlégzés is, de gondolom az a köhögés velejárója. A nyálban nem látok vért. (A szárazöhögés az allergiától van, Covid kizárt.)Utánaolvastam, hogy okozhatja, tüdő vagy vesebetegség, rossz fog, arcüreggyulladás, reflux. Hát hogy ne legyen olyan egyszerű ebből több minden megvan, refluxom van száz éve, szedek rá PPI-t és úgy jól vagyok. 2017-ben voltam utoljára tükrözésen, voltak kis eróziók a gyomorban mint mindig, de sokkal jobb volt a nyelőcső, szépen rendbejött. Krónikus arcüreggyulladásom van, panaszt nem szokott okozni csak néha érzem és röntgenen látszódik, és most az allergiaszezon legrosszabb hónapjában vagyok, tavaly pont ebben az időszakban jelentkezett ez a fémes íz probléma, úgy emlékszem év közben nem volt. Emiatt gondoltam hátha ehhez lehet köze és nem valami komolyabb. Tavaly amikor először jelentkezett a tünet, akkor elmentem egy tüdő röntgenre, hogy az autoimmun betegségek miatt nincs-e valami elváltozás de szerencsére negatív lett, labor is,így most is remélem hogy a tüdőm oké. Most nem szívesen mászkálnék semmilyen vizsgálatra a vírus miatt. Más tünet nincs. Csinálok időnként itthoni vizelet tesztet, a denzitáson kívül minden hibátlan szokott lenni, (a denzitás is jó szokott lenni ha laborban nézik, itthoni teszttel sosem jó de a férjemmel lecsekkoltam az övénél sem, pedig ő makkegészséges, szóval ez valami teszt anomália lehet) Rossz fogam nincs, gyökérkezelt sincs. Mandulám sincs. Kardiológusnál bő egy éve voltam, rendben volt. Káros szenvedélyeim pedig nincsenek és vega vagyok. Szóval Ön szerint mi okozhatja ezt a vér ízt? Köszönöm a válaszát. Minden jót kívánok.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a ízérzés változás témában

        Kedves Kérdező! A kellemetlen fémes íz érzést az Ön által felsoroltakon kívül okozhatja még fém implantátom , valamint gyógyszer mellékhatás is lehet. Nem említi, hogy pontosan milyen gyógyszereket szed, csak a PPI-t. A PPI egyes termékeinél említik a lehetséges mellékhatások között az ízérzés megváltozását. Javaslom keresse fel kezelőorvosát és amennyiben hogy a jelenleg szedett PPI helyett, állítsák át más, hasonló gyógyszerre


        Kérdés: 2020. augusztus 04., 13:24; Megválaszolva: 2020. augusztus 06., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Olyan gondom lenne, hogy 2 napja már hogy ettem csirke pörköltet, húslevest. Aztán este később éreztem hogy mintha nem lenne rendben minden a hasammal, gondoltam beveszek egy espumisan max-ot aztán később elaludtam. Másnap reggel...
        Tisztelt Doktor úr! Augusztus 5. körül volt az utolsó menstruációm első napja. 3 terhességi teszt lett pozitív. 09.17-én jártunk nőgyógyásznál, kis barnázás volt előtte, kaptam utrogestant meg rutascorbint, egy 5 hetes körüli terhességet...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémám van, hogy néha (kb hetente egyszer, maximum kétszer) az alvás és az ébrenlét küszöbén hirtelen megriadok, megemelkedik a pulzusom és a jobb fülemben a pulzussal szinkronban lüktetést hallok. (Ez a...
        Már előzőleg írtam, de véletlenül befejezés nélkül ment el az üzenet, azért van ez az esetleges ismétlés. Szeretném kérni a csatolt laboreredményem értékelését és elküldeni az értékelést a [email protected] e-mail címre....
        Kedves Doktornő! Szűrés jelleggel mentem el egy laborba tumormarker vizsgálatra. Semmilyen panaszom nincs és a családom semelyik ágán nem fordult elő daganatos betegség, de sok helyen olvasni, hogy érdemes szűrésre járni, ezen is azért vettem...