Gasztropanel

Tisztelt Doktor ÚR! Van ez az un. gasztropanel vizsgálat. Ami tartalmaz pepszinogen,h pylori és a gasztrin 17 értékeket. Ön szerint van értelme megcsináltatni? Engem ezek közül csak a gasztrin szintem érdekelne- abszolút nem tudom a tüneteim alapján eldönteni, h kevés e a savam vagy sok. Egyelőre semmilyen kezeléstől nem vagyok jól. Várom szíves válaszát. Előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gastro panel témában

A H. pylori fertőzés okozhat krónikus gyomorpanaszt, így azt is érdemes vizsgálni, pozitivitás esetén eradikálni. A gasztrin-szintet a savcsökkentők használata jelentősen befolyásolja (gyógyszer nélküli emelkedés a savtermelés hiányára utalhat, de extrém magas érték gasztrin-t termelő tumort jelezhet) . A pepszinogén a gyomornyálkahártya gyulladására (magasabb érték) vagy sorvadására utalhat.

Kérdés: 2020. július 06., 15:17; Megválaszolva: 2020. július 06., 20:52
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás