• Gasztropanel

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor ÚR! Van ez az un. gasztropanel vizsgálat. Ami tartalmaz pepszinogen,h pylori és a gasztrin 17 értékeket. Ön szerint van értelme megcsináltatni?Engem ezek közül csak a gasztrin szintem érdekelne- abszolút nem tudom a tüneteim alapján eldönteni, h kevés e a savam vagy sok. Egyelőre semmilyen kezeléstől nem vagyok jól. Várom szíves válaszát. Előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a gastro panel témában

        A H. pylori fertőzés okozhat krónikus gyomorpanaszt, így azt is érdemes vizsgálni, pozitivitás esetén eradikálni. A gasztrin-szintet a savcsökkentők használata jelentősen befolyásolja (gyógyszer nélküli emelkedés a savtermelés hiányára utalhat, de extrém magas érték gasztrin-t termelő tumort jelezhet). A pepszinogén a gyomornyálkahártya gyulladására (magasabb érték) vagy sorvadására utalhat.


        Kérdés: 2020. július 06., 15:17; Megválaszolva: 2020. július 06., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.