• Duzzanat a köldök felett

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két hete elestem kerékpárral, részben a hasamon landoltam, és az esést követően vettem észre, hogy a köldököm felett a bőr alatt egy kemény, kicsit érzékeny, nem fájdalmas, tapintásra meleg duzzanat alakult ki. Olyan 2-3 cm átmérőjű lehet. Leginkább akkor érzékelhető, ha állok, ülés vagy fekvés közben nem annyira. Korábban nem volt ezen a területen semmilyen betegségem vagy sérülésem. Az lenne a kérdésem, hogy ez az esés következménye lehet, és elmúlik, vagy érdemes lenne kivizsgáltatni? Illetve, ha igen, akkor milyen szakrendelést érdemes felkeresnem? Köszönettel: László

        Dr. Holnapy Gergely válasza a idegentest a bőr alatt témában

        Tisztelt Uram! Ilyen körülmények között, fel kell hogy merüljön hogy úgynevezett "idegentest" jutott a bőr alá, amely környezetében ennyi idő elteltével gyulladásos szövet képződött. Ettől melegebb, duzzadtabb és göbös tapintatú. Annak megfelelően, hogy mi került a bőr alá (kavics, üveg, fa, fémszilánk, stb) annak megfelelően lehet könnyebben vagy nehezebben kimutatni. Sebészet szakrendelésen röntgen vagy ultrahang segítségével közelebb lehet kerülni a folyamat okához. Üdvözlettel: Holnapy Gergely dr.


        Kérdés: 2020. június 11., 12:13; Megválaszolva: 2020. június 15., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: