• Végbélrák Vagy vastagbélrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Plósz János doktor úr! A következő problémával fordulnék önhöz! Már tavaly novemberben megírtam önnek, hogy kb másfél hétig normális széklet mellett állandó székelési ingerem volt, ami egyik napról a másikra rendeződött. Akkor házi orvosom megvizsgált, "végbél újjal történő vizsgálata ", újjal elérhető magasságig nem tapasztalt rendellenességet.Ezután körülbelül három hónapig semmi bajom nem volt.Majd tüneteim február közepén ismét jelentkeztek, és azóta folyamatosan fenn állnak kisebb nagyobb intenzitással! A tüneteim a következők. Szinte állandó székelési inger egész nap, hol jobban hol kevésbé. Végbelem nagyon sokszor ég mintha erős paprikát ettem volna. Ülni sokszor alig bírok rajta főleg ha kemény az ülés! állandó izgatott állapot a végbelemben!Néha viszketés, és viszketés érzés, de mélyről jövő nem a végbélnyílás körüli. Székletem teljesen normális, nincs székrekedés, nincs hasmenés. Viszont a székelési inger hatására naponta többször is elmegyek wc-re 3-4-5 ször és mindannyiszor van rendesen székletem több kevesebb de általában megfelelő mennyiségek.Vérzést még egyszer sem tapasztaltam benne,legalábbis szemmel láthatóan, étvágyam változatlan súlyom is.Székelés előtt enyhe székelési görcseim szoktak lenni, amik elmúlnak a székeléssel A székelés nem fájdalmas, sőt kellemes érzés de csak a kiürülés érzés egy fél óráig tart mejd kezdődik az inger előről. Meleg vízben való fürdéskor tüneteim teljesen megszűnnek, és lefekvés után éjszaka is teljesen tünetmentes vagyok a reggeli első székelésig.Az elmúlt pár napban kevés nyálkát is észrevettem a székletemben. Tisztelt doktor úr! Ön szerint mi lehet a bajom mer már eléggé meg vagyok ijedve hogy végbélrákom van! Ez lehet végbélrák ??

        Dr. Plósz János válasza a székelési inger témában

        Rosszindulatú elváltozás teljes bizonyossággal csak endoscopos vizsgálattal zárható ki, szóval mindenképp érdemes egy vastagbéltükrözést elvégezetni, hogy konkrét diagnózishoz jussunk.A panaszok hátterben állhat aranyeresség, végbél vagy vastagbél-polyp, de ahogy írtam, a rosszindulatú elváltozás teljes bizonyossággal csak colonoscopiával zárható ki.


        Kérdés: 2020. május 17., 10:11; Megválaszolva: 2020. május 17., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.