• gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran fájt alul a hasam. Menstruációs görcsökhöz tudnám a legjobban hasonlítani, amit éreztem/érzek. Akkor továbbirányított nőgyógyászatra, majd hasi ultrahangra,de egyik vizsgálat sem mutatott semmi eltérést. Ezután azt javasolta,h keressek fel egy gasztroenterológust, és végezzen vastagbéltükrözést. Sajnos nagyon sokára kaptam időpontot, így most várakozom... Azóta viszont már többször éreztem,h nem csak alul,hanem felül is fáj a hasam. Illetve gyakran nagynak, nehéznek, puffadtnak érzem a hasamat. Ezen kívül pedig a bal combtövemnél belül, illetve hátul, a far alatt szoktam nyomó érzést érezni,ami néha kisugárzik a lábamba is. Szeretném megkérdezni,h az Ön véleménye szerint megfelelő,ha egy gasztroenterológus vizsgálatot végez, vagy miyen jellegű vizsgálat segíthet? Mi lehet az oka a fent olvasható tüneteknek? Köszönöm a segítségét. Várom a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A hasfuffadás, hasi fájdalom lehet bélflóra-eltérés következménye (dysbiosis), ez életmódi változással (bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás) illetve probiotikum tartósabb használatűval javítható. Az alsó végragra sugárzó fájdalom inkább kezdődő hasfali sérv vagy idegi eredetű panasz lehet.


        Kérdés: 2020. május 08., 16:11; Megválaszolva: 2020. május 08., 17:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: