• Egfr és trombocita csökkenés.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktornő! Szeretnék segítséget kerni az elmúlt hónapokban folyamatosan csökken az egfr 62 és a trombocita szám116 Sajnos állandóan fáradt gyenge vagyok.Fogytam is 6 kg. Kérem mihamarabbi válaszát és köszönöm szépen.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi érték témában

        Kedves Kérdező! A két érték ( eGFR, trombocita) között nincs összefüggés, de további vizsgálata ajánlott. Nagyfokú fáradtsága ezekkel nem magyarázható. Az alacsony trombocita szám kontroll vizsgálatát javasolnám, amennyiben romlik, keressen fel hematológus szakorvost. Fogyasszon bőségesen folyadékot, történjen eGFR kontroll. Az eGFR érték a szérum kreatinin szintjének a függvénye, aminek az értékét nem írta meg, de feltételezem az adatból, hogy enyhén emelkedett lehet. A kreatinin további növekedése illetve az eGFR további csökkenés esetén a vesék működés további vizsgálata , így vese ultrahang vizsgálat , majd nefrológiai vizsgálat is szóba jön. A 6 kg fogyás értékelését befolyásolja, hogy mennyi volt a kiindulási súlya, történt-e életmódbeli változás vagy egyéb ok, mely miatt kevesebb volt a napi táplálékbevitel. Amennyiben ezek nem állnak fenn, akkor javasolt a pajzsmirigy működés vizsgálata is.


        Kérdés: 2020. május 07., 08:46; Megválaszolva: 2020. május 10., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.