• Hasi fájdalom, laza széklet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr, Több mint két hete tapasztalok enyhe hasfájást (főleg köldök fölött, de időnként lejjebb is). A székletem szinte mindig híg, de van, hogy 1-2 napig normális állagú. Az ürítése rendszeres, mindennapos, jellemzően délelőtti órákban, azonban olyan is van, hogy az első normális, a második hasmenéses. Vér számomra nem volt benne látható, időnként sötétebb, de nem fekete. A háziorvos tanácsára Acilesol savcsökkentőt szedek, azonban ez nem hozott javulást. Konzultáltam telefonon egy gasztroenterológussal, aki a Stompax nevű készítmény alkalmazását javasolta. Ez minimális javulást ugyan hozott az utóbbi napokban, de még mindig visszatér a hasfájás, és a laza széklet. A fájdalom nem köthető étkezéshez, előtte is és utána is egyaránt tapasztalható, éjjel viszont nem zavarja meg az alvásom. Néhány hónapja végbél tükrözésem is volt (más okból, aranyeres panaszok miatt), ott eltérés nem volt látható. Mit gondol, sejthető komolyabb betegség a dolog hátterében? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        A tünetek nem utalnak súlyosabb betegségre. Valószínűleg egy enyhe gyomr-bélhurutja zajlott le, ezt követően amardt vissza némi bélflóra eltérés. Érdemes gyakori, nyugodt, kis étkezéseket tartani, kerülni a fűszeres-csípős, forró ételeket, probiotikumot használni legalább 1 hónapig, gyógyszeresen Meteospasmyl, Duspatalin vagy Otilonium szedése segíthet.


        Kérdés: 2020. április 24., 11:28; Megválaszolva: 2020. április 24., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.