• nyirok folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        2020. 03.16-n elkezdett víz folyni a bal lábamból. Nagyjából a vádli alsó harmadán, kissé hátul keletkezett egy nyílás a bőrömön. Nem seb! Meglehetősen sok víz kifolyt. Ekkor még nem gondoltam, hogy „belőlem” folyik a víz. Rendbetettem magam, leültem pihenni, feltettem a lábam a puffra és ismét minden elázott, a puff is. Ekkor már megijedtem és hivtam a 112-t, inkább csak tanácsért. Kapcsolták a mentőket, késő este ki is jöttek. Konstatálták, hogy tényleg folyik. Bekötözték és kötözés ideje alatt is tócsa lett a széken, amelyre feltettem a lábamat. Bevittek volna a kórházba, de a koronavírus miatt nem mentem. Tulajdon képpen egyetértettek velem. A mentősök irtak ambuláns lapot, arról van a pontos dátum. Még egy hétig intenzíven folyt, éjszakára két törölközővel kötöttem körül, majd csökkenni kezdett és még a jelen pillanatban is nyitott a nyílás, amelyből folyik, de már csak keveset. Észreveszem, nedves lesz a bokám, vagy foltot hagy a lepedőn. Eleinte gézzel kötöztem, betadin kenőccsel kezeltem. Most már csak leragasztom betadinos tapasszal. A nyílás igen fájdalmas, ha hozzáér valami. A bal lábamon – a térdemben – komoly izületi gyulladás van, melyet a honvéd kórház reumatológiáján kezeltek, de a koronavírus miatt abbamaradt. Lehet-e összefüggés a térd izületi gyulladás és a nyirok elfolyás között? Van-e okom aggódni a még mindig nyitott bőrsérülés miatt? Az elfolyt nyirok kevés vért is tartalmazott, most kissé sárgás szinezetű, ha megszárad. Orvosi kezelésre reményem sincs, 79 éves vagyok, a korom miatt kijárási tilalomban. Korábban próbáltam felhívni a háziorvost, de azt mondta nem ér rá velem beszélni

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyirokkeringési zavar témában

        Kedves Kérdező! A leírt folyadék valóban lehet nyirokkeringési zavar következménye. Nem említi, hogy korábban is észlelte-e a végtag duzzanatát. Szükséges lenne kivizsgálásra, hogy mi áll ennek hátterében. Addig is javaslom, hogy polcolja fel a lábát, használjon rugalmas pólyát, az segítheti a felesleges folyadék távozását. Ennek van ilyenkor egy speciális módja, hozzáértő meg tudja tanítani ennek kivitelezését. Keresse meg ismét a háziorvosát, aki az előzmények ismeretében további kezelést tud javasolni. Mivel a gyógyszerei között szerepel véralvadásgátló, emiatt az INR kontroll nem várhat a járvány megszűntéig.


        Kérdés: 2020. április 16., 12:23; Megválaszolva: 2020. április 19., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.