• Viszketés, mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Évek óta visszatérő probléma az, hogy a végbélnyílás tájékán viszketek. Régebben ha felírtak rá krémet akkor enyhűlt a tünet, és nem is volt ilyen gyakori, mint most 2 hónapja. Voltam a házi orvosomnál, ő a Pimafucort krémet ajánlott és azt írt fel régebben is, de már az sem segített semennyire sem. Voltam bőrgyógyásznál akinél 2 éve is megjelentem emiatt, most is és akkor is azt mondta, hogy WCzés után mossam meg magam ott. Nem vagyok igénytelen, rendesen meg szoktam tisztítani magam WCzés után, de megfogadtam a tanácsát és így sem lett jobb a helyzet. Felvetette, hogy lehet bélgilisztám van, de mikor mondtam neki, hogy évek óta tartó probléma így ezt elvetette. Viszont elgondolkodtam ezen, hogy mi van ha tényleg giliszta, elkezdtem nézni a székletem, megettem pár gerezd fokhagymát is, hátha kihajt belőlem bármiféle élősködőt ha tényleg van, de nem láttam semmit. Nem tudom már kihez forduljak ezügyben, tegnap az egész estémet végiggyötörte, de napközben is rendszeresen szoktam viszketni. Ugyanúgy használom mindennap a Pimafucort meg a bőrgyógyász által legutoljára kikevert krémet (ami az első használat után használt 1-2 hétig), de most már tényleg minden hatástalannak bizonyul.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a végbéltáji viszketés témában

        Kedves Kérdező! Nem derült ki egyértelműen, hogy az eddigiek során megtekintették-e a végbélnyílás körüli bőrterületet és a krémek felírására ezt követően került-e sor. Amennyiben látható elváltozás nincs, valóban felmerülhet bélférgesség lehetősége is, de ez esetben a panasza valószínűleg nem lenne változatlan az évek alatt, illetve a használt krémek nem segítettek volna. A bélférgességet a széklet féregpete vizsgálatával lehet igazolni. Nem derült ki, hogy történt-e vércukorvizsgálat, emelkedett vércukorérték okozhat hasonló panaszokat. Próbáljon, jelen helyzetben elsősorban telefonon konzultálni orvosával, aki esetleg más hasonló, de hatékonyabb kezelést tud felírni.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. április 05., 11:08; Megválaszolva: 2020. április 07., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció