• Végbél daganat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Plósz János Úr! Kb. 3 hete fáj hasam a bal oldalon. A végbelem meg nyom és közbe vérzik is. Január végén voltam vastagbélszűrésem ahol polipot távolítottak el és azt mondták 1,5 év múlva menjek ismét tükrözésre. Nem tudom, hogy nem vehették észre, ha esetleg gond lenne a végbél tájékon. Február óta nagyon fájnak a lábaim, főleg éjszaka. Volt amikor annyira fájt a térdem, hogy utána vettem észre, hogy a hajlatba véraláfutás lett, ami most kb. 1,5 hónappal később felszívódni látszik. Elmentem a háziorvoshoz aki azt mondta, hogy kidörzsölte a farmernadrág és krémet írt fel rá. Nagyon meg vagyok ijedve, hogy mi okozhatja a tüneteimet, mivel a családunkban halmozottan fordult elő a végbél daganat, ezért jártam én is rendszeresen szűrésre, hogy megpróbáljam megakadályozni a nagyobb bajt. Várom megtisztelő válaszát, hogy merre fele induljak kivizsgálásra, ebben a korona vírusos időben, amikor egy orvos sem rendel sajnos.

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom, székletben vér témában

        Vastagbél-daganat miatt nem kell izgulnia, a januári vizsgálat azt kizárja. De fájdalmat és vérzést aranyeresség vagy divertikulózis (kis vaktasakok kialakulása, általában a szigmabélben) okozhatja. Első körben vény nélkül kapható aranyeres kúpot, Venotec tabl. használatát valamint székletrendezést javasolnék (székletlágyítás, óvatos hashajtás).


        Kérdés: 2020. március 31., 15:11; Megválaszolva: 2020. április 01., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: