• Friss laboreredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jónapot kívánok! Friss laboreredményemet szeretném véleményeztetni We:2mm/h + Szérum Na:138mmol/l Szérum K:4,40mmol/l Szérum Fe:15,0umol/l Transzferrin:2,4g/l Teljes vaskötő kapacitás:60,98umol/l GOT:29U/L GPT:41U/L + Gamma GT:49U/L Alkalikus foszfatáz:232 U/L CRP:13,21 mg/L + Koleszterin:5,12mmol/L Triglicerid:0,72mmol/L HDL koleszterin:1,42mmol/L LDL koleszterin:3,37mmol/L Karbamid:6,39mmol/L Kreatinin:92umol/L eGFR:85 Hugysav:219umol/L Totál bilirubin:13,3umol/L Glukóz:3,61mmol/L Fehérvérsejt:6,25G/L Vörösvértest:4,96T/L Hemoglobin:153,00g/L Hematokrit:0,44L/L MCV:89,20fl MCH:30,90pg MCHC:347,00g/L Trombocita:224G/L MPV:7,97fl Limfocita(absz):1,80G/L Monocita(absz):0,51g/l Neutrofil(absz):3,76G/L Eozinofil(absz):0,15G/L Basofil(absz):0,04G/L Neutrofil:60% Eozinofil:2% Monocita:8% Basofil:1% Limfocita:29% A vizelet pedig negatív Kérdésem az lenne Önhöz mi a véleménye erről a labor eredményről,annak ellenére,mivel már 1hónapja olyan érzésem van mintha gyengeség lenne a végtagjaimba,és ez a nap folyamán hol rosszabb hol jobb. De ez nem fájdalom,nem zsibbadás.Ennek ellenére tudok emelni,még súlyzózni is szoktam. Meg ez társul egy egésznapos félelem erzettel. Súlyos betegségtől való rettegéstől. Már eleve a CRP eredménytől is elkezdtem rettegni mivel 5ig norm nekem meg 13,21. Mit tegyek mondják meg. Üdvözlettel:Tamás

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laroatóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi leletei között egyedül az emelkedett CRP érték érdemel említést. Ennek az értéke a legkülönbözőbb gyulladásos folyamatoknál és más elváltozásoknál is megemelkedik. Ez az érték elsősorban valamilyen gyulladásra, vírusos fertőzésre utal. Mivel a vérképében nem volt eltérés, így különösebb aggodalomra nincs oka, javaslom, hogy a néhány hónap múlva ismételtesse meg ezt a vizsgálatot.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. március 18., 09:38; Megválaszolva: 2020. március 19., 20:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció