• Mellkasfájdalom, reggeli torokkaparás, köhögés, szájszárazság

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönöm szépen előre is megtisztelő válaszát. Kb. 10 éve küzdök refluxos panaszokkal. Akkor kezdetben megfázással kezeltek, de az antibiotikumos kezelés után súlyosbodott az állapotom, nagyfokú nehézlégzésem lett, a savtól úgy éreztem, lángol mindenem, akkor arcüreggyulladás, felső légúti gyulladások, nőgyógyászati gyulladásom is volt. Azóta többször huzamosabb ideig szedtem protonpumpa gátlókat, ami segített a hányásos tünetek és a gyomorégés megszüntetésében, de a hányinger az Esomeprazol szedése után szűnt csak meg. Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges, hogy az Ezomeprazol hányingert okozna? Előtte Pantoprazolt szedtem, elmúlt a hányinger is, de egy idő után gyógyszert váltottam, mert a gyomorfájdalmamon már nem segített. Voltam többször gyomortükrözésen, kóros eltérést nem találtak. Két hete felkerestem háziorvosom hirtelen jelentkező égő, szúró hátfájással, mellkasfájdalommal, (a jobb karom két éve fáj folyamatosan), azt gondoltam, ízületi gyulladás, a háziorvosom azt mondta, szörcsög a tüdőm, de antibiotikumot nem mertem bevenni a gyomorégéstől való félelem miatt. Azóta EKG és mellkasröntgen után megállapították, reflux. Szedem az Esomeprazolt 20 mg-ot este étkezés előtt, de sajnos hónapok óta köhögök minden étkezést követően, reggelente pedig savas a szám, rekedt vagyok, éjszakánként gyakran köhögésre ébredek. 10 éve megemelt fejrésszel alszom. A mostani labor szerint emelkedett a CRP szint, a mellkasfelvételen: kissé tágabb silusi erek, mko. tüdőcsúcsban pleuracallus látható. Mit javasol doktornő, jelezhetnek ezek tüdő eredetű betegséget is és a huzamosabb ideje tartó karfájdalom? Édesanyámnál januárban diagnosztizáltak IV. stádiumú áttétes tüdőrákot. Köszönöm szépen megtisztelő válaszát, Üdvözlettel: Edina

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Refluxbetegség témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgenfelvételen gyulladásra, rosszindulatú elváltozásra gyanús képletet nem találtak. A karfájdalma ízületi eredetű is lehet. Panaszai megfelelnek reflux betegségnek, ha esomeprazol mellett panasza nem teljesen szűnt meg, akkor annak adagja emelhető vagy kiegészíthető más gyógyszerrel. Az adagolást beszélje meg háziorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2020. február 26., 09:31; Megválaszolva: 2020. február 28., 12:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Inkontinencia?
        Kattintson, rendeljen most ingyenes postázással termékmintát a TENA Lady termékeiből.
        Hüvelyszárazság
        Gyakran már a szülést követően, akár néhány napon belül is jelentkezhet.
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.