• Lábban égő, fájdalmas szúrkáló érzés.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6napja keződött a jobb lábfájásom a térdhajlat belső részén. Égő érzés volt benne, illetve mintha tűvel szúrkálták volna és hasogatott is. Ahogy teltek a napok, már a vádlimban is éreztem, illetve külső boka körül égett és fájt és ágyéknál is szúrkált. Terhelésre erősödött, pihenetetésnél szűnt. Autóban ülésnél is elkezdődik a fájdalom és a jobb far és derék részen is fájdalom jelentkezik. Kb. 800m séta után pedig annyira szúr és ég a lábam, hogy a járást majdcsak lehetetlenné teszi. Többször meg kell állnom pihentetni. Aztán ha lefekszem és úgy pihentetem, enyhül. Felkerestem a sürgősségi ambulanciát, csináltak color duplex vizsgálatot, D-dimer értéket is néztek. Color duplex negatív. D-dimer szintén, 0,17-es értékkel. 1 hónapja volt egy 0,85-ös d dimer értékem, de mondták azt rengeteg dolog okozhatta. Jelenleg az isiász lumbágó diagnózist kaptam rá. Illetve ágyéknál kissé megnagyobbodott nyirokcsomók vannak és májat picit nagyobbnak érezték, de vérképben eltérés nem volt. A color duplex vizsgálat azt is kimutatta volna, ha esetleg ér lenne gyulladt valahol a lábban, vagy keringéssel lenne gond benne? Isiasz valóban okozhat ilyen tüneteket? A bokánál és térd belső felénél ha a nadrág hozzá ér, úgy érzem akkor erősebb az égő érzés a lábban. Illetve a trombózist biztosan ki lehet zárni így? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Trombózis gyanú témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül egyértelmű vélemény a leírtak alapján nem lehetséges. A D-dimer vizsgálattal és a vénás Doppler vizsgálattal a mélyvénás trombózist nagy valószínűséggel ki lehet zárni. Az említett keringési zavar, artériás érszűkület vizsgálata artériás Doppler vizsgálattal történik. A felületes visszér gyulladásnak látható jele is van. A panasza megfelelhet valóban lumbo-ischialgiának, ezt orvosi vizsgálattal , indokolt esetben képalkotó vizsgálattal (MR) lehet az okot kideríteni. A térdízületben jelentkező fájdalom hátterében más elváltozás is állhat. Feltételezem, hogy kapott fájdalomcsillapító gyógyszereket is.


        Kérdés: 2019. december 24., 00:12; Megválaszolva: 2019. december 30., 20:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.