• Magas GGT, GOT, GPT

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Jó napot kívánok mindenkinek. Járok bőrgyógyászhoz ugyanis pattanások és akne jelent meg a vállamon és hátamon még tinédzser koromban és ez most sem múlt el. A Dr. javaslatára Medinac kapszulát szedek, 60db 10mg már elfogyott napi 1 adagban, majd most 20mg-ost javasolt de ezzel egyidőben el is küldött laborra ahol a vér eredményeim néhol igencsak kimagasló értéket produkáltak. Triglicerid:6.58; GOT:67; GPT:146; GGT:330; vérsüllyedés:13; monocita:8.7; bazofil granulocita%:1.7; . Alkoholt nem fogyasztok, legalábbis havi szinten max 1 sör néha. Igaz 102kg vagyok és 182cm szóval az arány nem túl jó, de sajnos ellustultam. Jó pár éve még jártam kondi terembe, hogy formában tartsam magam ami manapság csak egy otthoni néhai fekvőtámaszban ki is merül. Miért ilyen magasak ezek az értékek vajon?

        Dr. Szanyi Andrea válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Kedves Kérdező! Feltételezem, hogy a Medinac szedése előtt már történt májfunkciós vizsgálat. A leírt értékek igen magasak, valószínűleg a gyógyszer mellékhatása. Ilyenkor a gyógyszer adagjának csökkentése vagy abbahagyása is szóba jön. Javaslom, hogy mielőbb beszélje meg kezelőorvosával.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. december 14., 15:24; Megválaszolva: 2019. december 16., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: