• Mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezeket a tüneteket? Jelenleg 53kg vagyok, 156cm. 2nappal ezelőtt mikor felébredtem és készülődtem, hirtelen nagyon rosszul lettem,el kezdett görcsölni a hasam, majd éreztem, hogy menni fog a hasam. Így is történt, ezután mondhatni jobb lett, viszont délután felé már egészen más tünetek jelentkeztek, hányingerem volt, hirtelen fáradt lettem, fájt a hasam és wc-zés után sem múltak a panaszok. Majd egészen késő este úgy tűnt, megszűntek a panaszok. Viszont ma, evés után már éreztem, hogy fájdogál a hasam, de alig észrevehetően, viszont ez dél felé már elég elviselhetetlen volt, fáradt lettem, hányingerem volt, nem igazán tudtam koncentrálni és eléggé rossz volt a közérzetem, mondhatni semmihez sem volt kedvem, ez kb 2 óra múlva csillapodott is, viszont most megint előjött. Elmentem wc-re, majd ettem sós kekszet és utána megint hányingerem volt(jelenleg is tart) olyan, mintha remegnék, és enyhén fáj a hasam, meg persze a fáradság most is érezhető. Arra is gondoltam, bár nem hiszem, hogy van a kettő között összefüggés, hogy 2nappal ezelőtt 9.-én szúrtak az orromba piercinget, és rögtön másnap jelentkeztek ezek a tünetek, de ezt csak inkább megemlítettem, mert hátha fontos lehet. Illetve, megnéztem lázas nem vagyok, a vérnyomásom normális, szóval nem tudom mi lehet a baj. Tegnap meg ma már próbáltam egészségesen, nem tejes dolgokat enni, az édességet is hanyagoltam, még sem javult a helyzet. Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Hasi panasz témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül a leírtakra egyértelmű válasz nem adható, de panaszai vírusos eredetű gyomor-bél hurutnak felelhetnek meg. Ennek lefolyása néhány napot igénybe vehet. Fogyasszon bőségesen folyadékot, tej– és fűszerszegény, zsírszegény étrendet tartson. A piercing szúrásnak panaszaihoz nincsen köze. Amennyiben a panaszai nem szűnnek meg, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. december 11., 21:06; Megválaszolva: 2019. december 13., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter pylori (kifújásos teszt eredménye) terápia gyógyszereiként az alábbiakat írta fel számomra az orvos: Doxycyclin 2x200 mg 10 napig, Ulcamed 2x2, Supplin 2x500 mg 10 napig, Emosul 2x40 mg 14 napig, Enterol. (2009-ben...
        Udvozlom, reflux es epes reflixom van. Tobbszor irtam. Most rettentoen nyom a mellkasom napot ota es fel vagyok fujodva es ettol aludni sem birok. Haziorvos motidint irt,hasmenesem lett. Laktoz erzekeny vagyok,igy a gyogyszereknek ez is fontos. Graviscot...