• Fartáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Néhány hónapja az alábbi panaszok jelentkeznek: hosszabb ülés után a farkcsont környékén tompa fájdalom, hosszabb séták után pedig a végbélnyílásnál és a mellette lévő combizomzatnál jelenik meg húzó fájdalom, de csak mozgatáskor, nyugalmi helyzetben ez rögtön elmúlik. Ha a hosszabb séta egy időszakban gyakorivá válik, már egész kis távolság is előhozza a fájdalmat, állandósul (de ekkor is csak mozgatáskor jelentkezik), majd pihentetés után elmúlik. Ebben a szakaszban az egész "alrész" érzékenyebbé válik, székeléskor, vizeléskor az izommozgás szintén fájdalmassá válik (ez viszonylag gyenge fájdalom, a járáskori ennél erősebb, de ez is csak ritkán válik kifejezetten élessé). Időnként a végbélnyílás környékén nyugalmi helyzetben is szúró fájdalmat érzek, pár percig tart, azután elmúlik. Mire utalhatnak ezek a panaszok, és milyen szakorvos felkeresését ajánlaná? Köszönöm válaszát!

        Dr. Puskás Réka válasza a medencefenék fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A panaszai alapján vizsgálat nélkül nem lehet megmondani, hogy mi baja lehet. Elképzelhető alhasi, bél eredetű, vagy medencefenéki izom eredetű, esetleg (bár a kora alapján ez nem valószínű) ér eredetű vagy mozgásszervi eredetű fájdalom is. Tehát, meg kell önt vizsgálni valakinek. Erre a háziorvos hivatott első körben, mivel a hasi érzékenységet, esetleges végbél problémák egy részét a rendelőjében meg tudja vizsgálni. Ő ki tudja kérdezni önt a további részletekről is (kórelőzményről, szülés, terhesség, sérülés, egyéb tünetek). Az első vizsgálat eredményétől függően tudja önt specialistához és más vizsgálatokra küldeni. Azért érdemes először egy általánosabb vizsgálatot végezni, hogy ne kelljen az összes elképzelhető további vizsgálaton részt venni és minél hamarabb meggyógyulhasson. Ha háziorvosa nagyon nehezen elérhető, akkor a nőgyógyászát keresse fel először. Üdvözlettel, Puskás Réka


        Kérdés: 2019. december 11., 10:54; Megválaszolva: 2019. december 12., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.