• Nyeléskor ritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Egy éve Nissen-fundoplicatio-műtétem volt nagy mértékű rekeszsérv miatt. A poroblémám, hogy gyomor puffadásra szívritmus zavarok jelentkeznek, (kardiolódus holterrel igazolta, napi 1,1%-ban kétgócú VES), szívem különben egészséges). A puffadás miatt dietetikus kezel. Ami mostanában ijesztő lett, hogy evéskor, ahogy a nyelt táplálék leér a szegycsont magasságáig, gyomorszáji fura bizsergéssel párhuzamosan, néhány másodperces ritmuszavar keletkezik, (folyadéknál is.)Vajon mi lehet az oka? Köszönettel: László

        Dr. Plósz János válasza a anti-reflux műtét témában

        Érdemes lenne nyeletéses röntgen vizsgálatot és nyelőcső-manometrát végeztetni, hogy nem akad-e meg az étel a műtéti területen, nem túl szoros-e nyelőcső-gyomor átmenet és ez okozná-e a reflexes szívritmuszavart. Reflux betegség, de nyelőcső-motilitászavar is okozhat reflexes szívritmuszavart.


        Kérdés: 2019. december 05., 08:33; Megválaszolva: 2019. december 05., 21:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: