• alkohol 6. hét

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Feleségem az 1. trimeszterben, azon belül is a 6. hétben van. A napokban egy alkalommal étkezés mellett megivott kb. 1,5 dl (fehér) bort. Azóta megtudtuk, hogy ugyan minimális alkoholfogyasztás valószínűleg nem árt a terhesség alatt, az első trimeszter mégis kritikus ilyen szempontból a szervek fejlődésének kezdete miatt. Emiatt nagyon izgulunk, és félünk, hogy károsodhatott a magzat. Gondolja, hogy ennyi alkohol okozhatott valamilyen károsodást? Nagyon megnyugtató lenne, ha nem kéne emiatt aggódnunk még hónapokig, azt is igen károsnak gondolom. Köszönettel, Egy leendő apa

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        "Nem vezet gyerekkori fejlődési problémákhoz, ha az anya terhessége korai szakaszában kevés, heti egy-nyolc adag alkoholt elfogyaszt - állapították meg dán kutatók a BJOG című szülészeti-nőgyógyászati szakfolyóirat tanulmányában. Az eredményeket kommentáló szakemberek úgy vélik: érdemes fenntartani azt a korábbi figyelmeztetést, hogy várandós nő ne igyon alkoholt." Az egyszeri alkohol fogyasztása nem jár semmilyen következményekkel terhességben. Tehát nem kell aggódni,mert az károsabb az adott helyzetnél.


        Kérdés: 2019. november 27., 19:01; Megválaszolva: 2019. november 28., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: