• bal borda alatti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Június közepe óta, nagyobb levegővétel, ásítás,csuklás, böfögés esetén belefájdul a hasam bal borda alatti részébe. Minden belgyógyászati vizsgálatot elvégeztem de erre utaló betegséget nem találtak. Van egy röntgen felvétel aminek a vizsgálati eredménye: Mélyebb állású rekeszívek, a bal sinus lekerekített dorsalisan és laterálisan is, elsősorban inkább residualisnak imponál. Jobb oldalon is a laterélis sinus vetületében pleuralis callus van. Közepesen telt hilusi erek. Az áttekinthető tüdőmezőkben kóros nem látható.A szív nem nagyobb, középárnyék megtartott. A háti gerinc mentén spondylosis látható. Ezt a leletet szakorvossal nem konzultáltam. Kérdésem, hogy mit jelent a leírt tünet, ez okozhatja-e a fájdalmat és ha igen, orvosolható-e?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a borda táji fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A mellkas röntgen leírásban nincs olyan eltérés, ami indokolná fájdalmait. azok inkább mozgásszervi, ill. izom eredetűek lehetnek. Izomgörcsöket gyógyszerek is okozhatnak, célszerű lenne gyógyszerei betegtájékoztatóit is átnézni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. november 26., 14:52; Megválaszolva: 2019. december 02., 18:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: