• Hasmenés rendszeresen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először hirtelen kirobbanó széklet, ami nagyon hig.Utána még 1-2 esetleg háromszor szintén hirtelen inger és már vizes, robbanászerű ürités. Ezután a nap további részében ugy érzem megnyugodtak a beleim és egész nap szinte rendben van. Többször kiséri nyugtalanság és háborgó gyomor. Novemberben volt vastagbél tükrözés, 1-2 polip eltávolitás. Volt ultrahang, negativ, és hasi CT szintén negativ.kb 3 hónapja.Vérkép is rendben volt. Teljesen meg vagyok ijedve, mert nem tudom mit lehet még tenni. Étel és ital ugy látom nem befolyásolja. Nem fogytam, étvágyam is jó. Az lenne a kérdésem hogy állhat-e a háttérben súlyos probléma, amire nem figyeltünk, és mit lehet tenni. Sokszor a hirtelen hasmenést medencébe, gerincbe sugárzó fájdalom kiséri, ami szintén pár óra, esetleg egy nap alatt nyugszik meg. Kérem szives válaszátés javaslatát.IBS-t diagnosztizáltak, évekkel ezelőtt,Me de ez már nagyon aggasztó. Köszönettel.I-né

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        A panasz akár gyógyszermellékhatás is lehet (érdemes legalább egy próbát tenni a gyógyszer lecserélésével). IBS okozhat ilyen jellegű panasz, ez esetben Meteospasmyl vagy Duspatalin tabletta használata és probiotikum páér hetes szedése javíthat a tüneteken.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. augusztus 30., 11:00; Megválaszolva: 2019. szeptember 01., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: