C-peptid labor eredmény értelmezése

Tisztelt Tanczer Tímea doktornő! Férjemnek elkészült a C-peptid labor eredménye és szeretném megkérni arra, hogy értékelje ki számunkra. Fél éve külső inzulint visz be és szerettük volna tudni, hogy a hasnyálmirigye termel e valamennyi inzulint. Úgy gondolom, hogy ha egy kicsit is termel, akkor a külső inzulin adással nem stimulálja működésre a hasnyálmirigyet és inkább árt mint használ a betegnek. A szérum levétele éhgyomorra történt, a reggeli inzulin elhagyása mellett. Köszönöm előre is válaszát: Üdvözlettel: Radó Judit C-Peptid: F Referencia: 0,9 - 7,1 Eredmény Egység: C-peptid 1,6 μg/l

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tänczer Tímea válasza 2-es típusú cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

Elnézést, a késői válaszért, igen a C peptid alapján van még saját inzulin termelése, érdemes megnézni, milyen volt mellette az aktuális vércukor.

Ha jó, akkor van remény az inzulin rendszer módosítására, esetleges elhagyására, de ehhez egyéb paraméterek, HbA1c ,testsúly, szövődmények is szükség van.

Üdvözlettel

Tänczer Tímea

Kérdés: 2019. augusztus 07., 18:18; Megválaszolva: 2019. szeptember 23., 09:01
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?