C-peptid labor eredmény értelmezése

Tisztelt Tanczer Tímea doktornő! Férjemnek elkészült a C-peptid labor eredménye és szeretném megkérni arra, hogy értékelje ki számunkra. Fél éve külső inzulint visz be és szerettük volna tudni, hogy a hasnyálmirigye termel e valamennyi inzulint. Úgy gondolom, hogy ha egy kicsit is termel, akkor a külső inzulin adással nem stimulálja működésre a hasnyálmirigyet és inkább árt, mint használ a betegnek. A szérum levétele éhgyomorra történt, a reggeli inzulin elhagyása mellett. Köszönöm előre is válaszát: Üdvözlettel.

Dr. Tänczer Tímea válasza 2-es típusú cukorbetegség témában

Kedves Kérdező! Elnézést, a késői válaszért, igen a C peptid alapján van még saját inzulin termelése, érdemes megnézni, milyen volt mellette az aktuális vércukor. Ha jó, akkor van remény az inzulin rendszer módosítására, esetleges elhagyására, de ehhez egyéb paraméterek, HbA1c, testsúly, szövődmények is szükség van. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2019. szeptember 23.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...