• Mi véleménye erről a termékről?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, Egy termékkel kapcsolatos kérdés miatt írom levelem. A fiam a nyár közepén volt 4 éves és az év elején elkezdtünk gyanakodni a tej érzékenységre. A Heim Pál kórházba mentünk kivizsgálásra ahol egy nagyon kedves és alapos doktornő fogadott. Vérvizsgálattal kezdtük, aminek a több hónap utáni eredménye negatív volt. (Néztek egyéb dolgokat is.)A legelején a vérvizsgálattal egy időben a doktornő azt mondta, hogy vonjuk meg a tejet teljes egészében és meglátjuk, hogy hogyan reagál a szervezete. Most ott tartunk, hogy lassan elkezdhetjük újra adni neki a tejet. Ez megy a maga útján és meg fogjuk látni az eredményt. Ez így szerintem jó. Amiért írok az az, hogy amikor meg kellett vonni a reggeli kakaót, akkor valamivel helyettesíteni kellett, mert a fiam ragaszkodik hozzá, hogy reggel még félálomban megkapja a saját kis kakaó adagját. Többféle tejmentes terméket kipróbáltunk és egy van, ami nagyon tetszik neki és minden reggel azt issza már hónapok óta, ez pedig az „Alpro Soya Chocolate Falvour” terméke 250ml-es kiszerelésben. Ez egy csokoládés Soya ital. Mellékelem a fényképét. Ezen a Weboldalon talál hozzá részletes leírást: https://www.alpro.com/hu/termekek/italok/izesitett-szojaitalok/csokis A fő kérdéseim amiért írok önnek azok lennének, hogy ha a fiam minden reggel ezt issza és minden nap csak egyszer reggel iszik ennek van-e bármi hosszútávú következménye? Mennyire tartja ön egészségesnek ezt az italt egy 4 éves gyerek számára? Válaszát előre is köszönöm!

        Irinyi-Barta Tünde válasza a szójatej témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a gyermeknek igazoltan laktóz érzékenysége van, akkor alternatív megoldásként más tej alapú ital adása válik szükségessé, például szójatej, mandulatej, rizstej, stb. A szóját tartalmazó élelmiszerek (például szójatej is) tartalmaznak növényi ösztrogéneket, ezek hosszútávú hatásai még nem bizonyítottak gyermekek és felnőttek esetében (esetleges korai pubertáskor, feminizáció, mellrák vonatkozásban folynak vizsgálatok). Vannak gyermekek, akik allergiásak a szója fehérjére, akkor más alternatívát kell keresni. A szójában lévő fitátok pedig csökkentik a kalcium felszívódását és hasznosulását, ezért az étrend kiegészítése válhat szükségessé ezzel az ásványi anyaggal (brokkoli, kelkáposzta, gabonafélék tartalmaznak nagyobb mennyiségben kalciumot). Az, hogy a szójatejben lévő hormonok milyen hatással vannak a gyermekek szervezetére, még nem tisztázott, de az bizonyított, hogy naponta 1 pohárnyi szójatejet tartalmazó ital nem jelent kockázatot, értékes tápanyagokat is tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a gyermekek megfelelő fejlődéséhez. Minden jót kívánok: Irinyi-Barta Tünde


        Kérdés: 2019. augusztus 07., 14:07; Megválaszolva: 2019. augusztus 07., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kedves Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! (én vagyok,aki nem mer enni) Ön javasolta, hogy estére quamatel ,gaviscon stb-t használjak... Csak az a baj, hogy ha az égő gyomromra bármilyen savcsökkentőt beveszek csak még jobban fog égni és...
        Kedves Doktor Úr! Rettegek az evéstől! Ez azóta van így,mióta szedtem a PPI-ket-többfélét is- és mindegyiktől szinte leállt az emésztésem, illetve étkezések után égett a gyomrom. 1 hónap után abbahagytam , most van egy hete hogy semmit...
        Tisztelt Plósz János! Tanácsot szeretnék kérni. Kb. 1 hónapja minden evés után felpuffadok. Azonban nem a beleim, hanem a gyomrom puffad fel és úgy marad egész nap. Olyan mintha egy levegő gombóc lenne a gyomromban és akkora leszek mint egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.