• Dohánylé

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        T. Doktor Ur/No, 3 hete kb. 3dl vizben kiazott cigaretta lé kerult a szervezetembe Ekozben elutaztam Angliaba munka ugyben. 2 hete mindennaposan az alabbi tuneteket tapasztalom: - hasmenes, szekrekedes - haspuffadas - laz , hidegrazas, izzadas - zoldessarga valadekos kopet es hurutos kohoges - fuldugulas, sipolas , javulo orrdugulas es folyas - zsibbado erzes fokent a labakban, arcban (varatlanul) - faradekonysag - migrenes fejfajas Erdeklodni szeretnek, hogy ez a tunet egyuttes alapjan erdemes-e surgossegi ellatashoz fordulni? Ez csak megfazas vagy okozott esetleg valami kart a dohanyle szervezetbe kerulese? Vagy esetleg az angliai ettermi etelek, szurt viz okozhat ilyen panaszokat? Jelenleg szedtem 1 hetig paracetamol tartalmu keszitmenyt, lazcsillapitot, orrsprayt, sós vizes gozologtetest is alkalmaztam - de meg egyelore nem javultam semmit, az orrfolyas ami enyhult. Elore is koszonettel!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nikotin fogyasztás témában

        Kedves Kérdező! A nikotinmérgezés tünetei a nikotin szervezetbe jutását követően alakulnak ki, ezek pedig nem a leírt tünetek. Az Ön panaszai leginkább felső légúti gyulladásnak illetve valamilyen vírus fertőzésnek felelhetnek meg. Sürgősségi osztályon történő ellátása indokolatlan, keresse fel háziorvosát. A nikotin fogyasztásának a leírt módja könnyen elkerülhető, a jövőben legyen óvatosabb.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. augusztus 01., 19:42; Megválaszolva: 2019. augusztus 06., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: