• fémes ízérzés köhögéskor

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Néhány napja köhögéskor fémes ízt (vér ízét) érzem a számban, de szerencsére nem látok vért a nyálamban, orrom sem vérzik. Savanyú ízérzés nem társul mellé és a fémes ízt is csak akkor érzem, ha köhögök. Krónikus orrmelléküreg gyulladásról tudok, de már vagy 15 éve van,sosem okozott ilyesmit. A refluxot rendben tartja a nexium. Most allergiás vagyok, attól van szárazköhögésem. Amúgy vannak autoimmun betegségeim, hashimoto és a sjögren, utóbbi miatt januárban voltam mellkasröntgenen, negatív volt és áprilisban a szívultrahangon megnézték, hogy nincs se több se kevesebb folyadek a mellhártyánál, szóval elvileg ez is negatív. Szerencsére eddig nem okozott szövődményeket. Hasi uh-n vesekövön kívül a májban két kis mértű hemangióma van, többi szerv rendben. Szedek vas tablettát de azt is avgy 10 éve, mert vega vagyok, azóta nem vagyok vérszegény, attól sem lehet. Sem cukorbeteg nem vagyok, sem terhes. Szájhigiéniám hibátlan és nem dohányzom, nem eszem semmi mást mint eddig. Ha ártatlan dolog okozza akkor nem foglalkoznék vele, mert csak egy kellemetlenség, nem fáj semmim. Csak eléggé meg vagyok ijedve nem valami komoly tünet-e ez? Válaszát köszönöm. Üdvözlettel: Krisztina

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a fémes íz érzése témában

        Kedves Krisztina! A fémes ízt okozhatja gyógyszer, orr-melléküreg gyulladás, allergia, Reflux betegség, rossz fog is . Valószínűleg az Ön esetében nincs komoly baj a háttérben, de mellkas röntgent és fogorvosi vizsgálatot mindenképpen javaslok. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. július 28., 11:29; Megválaszolva: 2019. július 31., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: