Nyaki "fájdalom", folyamatos bizonytalanságérzés

Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó légszomj érzés, szívdobogás, enyhe bizonytalanság érzés, fáradékonyság) . Sajnos csak e hónap végére kaptam időpontot pszichiáterhez. Néhány napja a következő tüneteket érzem: nyaki furcsa érzés, ami néha átsugárzik a tarkóba, illetve a füleimbe is. Nem fájdalomként írnám le, hanem egy kellemetlen érzésként, mintha meg lenne "merevedve" a nyakam. Folyamatos, hullámzó intenzitású bizonytalanságérzésem van, ami van, hogy mozgáskor jobb, néha kellemetlenebb és ijesztőbb. Tudok egyenes járni, nem dülöngélek, de úgy érzem, mintha bizonytalan lenne az egyensúlyom. Izzadnak, le vannak hűlve a végtagjaim, és kétségbe vagyok esve, hogy mi okozhatja a panaszaimat. Nagyon sokat ülök számítógép előtt és sajnos hanyag a tartásom is. Amikor a nyakamat mozgatom vagy terhelem bizonyos gyakorlatokkal, akkor kellemetlenebb ez a "szédülés". 2 hónapja volt vérvételem alhasi panaszok kapcsán, nem volt eltérés. Néhány hete csináltak EKG-t, mértek vérnyomást, vér-oxigén szintet egy pánikroham kapcsán az ügyeleten, minden rendben volt. 1 hete pulmonológiai vizsgálaton estem át a légszomj érzése miatt, mindent rendben találtak, pszichés eredetet határozott meg a doktornő. Azóta ez a tünet minimálisan tér vissza, kevésbé intenzív módon. Mit tanácsol a kedves Doktornő, javasolt lehet egyéb szakrendelés felkeresése ezzel a problémával, vagy a pszichiáterre hagyatkozzam?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt Érdeklődő!

Panaszai mögött a -hanyag tartás és a szorongás áll.

Nagyon örülök, hogy van időpontja pszichiáterhez, mert csakis ő segíthet azon, hogy különböző kivizsgálások helyet végre a saját életét élje. Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2019. július 14., 12:57; Megválaszolva: 2019. július 14., 14:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Szédülés és tehetetlenség
Tisztelt Webbeteg! 2 hete hétfőn erős fülcsengésre ébredtem, és émelygett a gyomrom. visszaaludtam, de pár órával később is eléggé...
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ma voltam nyaki ultrahangon. Pici meszesedés található. Significans szűkület nem mutatható ki. Az artéria vertebralisok szabályos...
Szedules
Penteken este egeszen az ejszakaba nyulva italoztunk egy baratommal. En whiskyt ittam de abbol rovid idon belul kb 5-6 decit. Rosszul is lettem. Hirtelen...