• Nyaki "fájdalom", folyamatos bizonytalanságérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! 25 éves sportos férfi vagyok, szorongásos problémám többféle tünetet öltött az elmúlt hetekben, hónapokban (fullasztó légszomj érzés, szívdobogás, enyhe bizonytalanság érzés, fáradékonyság). Sajnos csak e hónap végére kaptam időpontot pszichiáterhez. Néhány napja a következő tüneteket érzem: nyaki furcsa érzés, ami néha átsugárzik a tarkóba, illetve a füleimbe is. Nem fájdalomként írnám le, hanem egy kellemetlen érzésként, mintha meg lenne "merevedve" a nyakam. Folyamatos, hullámzó intenzitású bizonytalanságérzésem van, ami van, hogy mozgáskor jobb, néha kellemetlenebb és ijesztőbb. Tudok egyenes járni, nem dülöngélek, de úgy érzem, mintha bizonytalan lenne az egyensúlyom. Izzadnak, le vannak hűlve a végtagjaim, és kétségbe vagyok esve, hogy mi okozhatja a panaszaimat. Nagyon sokat ülök számítógép előtt és sajnos hanyag a tartásom is. Amikor a nyakamat mozgatom vagy terhelem bizonyos gyakorlatokkal, akkor kellemetlenebb ez a "szédülés". 2 hónapja volt vérvételem alhasi panaszok kapcsán, nem volt eltérés. Néhány hete csináltak EKG-t, mértek vérnyomást, vér-oxigén szintet egy pánikroham kapcsán az ügyeleten, minden rendben volt. 1 hete pulmonológiai vizsgálaton estem át a légszomj érzése miatt, mindent rendben találtak, pszichés eredetet határozott meg a doktornő. Azóta ez a tünet minimálisan tér vissza, kevésbé intenzív módon. Mit tanácsol a kedves Doktornő, javasolt lehet egyéb szakrendelés felkeresése ezzel a problémával, vagy a pszichiáterre hagyatkozzam?

        Dr. Kerekes Éva válasza a szédülés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Panaszai mögött a -hanyag tartás és a szorongás áll. Nagyon örülök, hogy van időpontja pszichiáterhez, mert csakis ő segíthet azon, hogy különböző kivizsgálások helyet végre a saját életét élje. Gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2019. július 14., 12:57; Megválaszolva: 2019. július 14., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: