• Endoszkopos lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr, 1 hónapig folyamatosan hányingerem volt,alig tudtam par falatot enni mielőtt eljutottam a gyomortukrozesre,ahol ez lett az eredmény.Szovettani meg a mai napig nem érkezett meg,így tartom a komoly diétát amit gyomorhurutosoknak írnak.Szeretnem ha leírná h mit takar ez a lelet pontosan és mire kell figyelni,meddig szedjem így ezt a gyógyszert,most 2 hete szedem.Koszonom! Mit ehetek valójában?Mitol gyógyul legjobban a gyomor? A nyelőcső lefutasa norm,lumen kp.tag,a ny.hartya ép.Laza és haspresre prolabalo cardia.A gyomor nyhartya diffuse oedemas,hyperaemias.Antrumban kis erosiok is vannak.Innen biopszia is történt.Redok vaskosabbak,lefutasuk norm.A gyomor levegő befuvasra jól tágul.Kerek,oedemas pylorus.A bulbus szabályos ,de nyhartya hyperaemias.Ep postbulbaris duodenum. End.velemeny. Gastrooesophagealis reflux,oesophagitis nelkul Cardia insuffitientia et prolapsus Gastroduodenitis c.erosnones antri

        Dr. Plósz János válasza a gyomorhurut témában

        A gyógyulás leginkább a gyógyszeres terápiától várható. Ha a panaszok szűnnek, a savgátló (Emozul) dózisa csökkenthető (1x40mg-ra, majd akár panaszvezérelt használatra. Életmódban a gyakori, nyugodt, kis étkezések tartása, a forró, fűszeres ételek kerülése javasolható. Gyógyszerek tekintetében az aspirin-származékok és a gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítók kerülendők. Ha a szövettan Helicobacter pozitivitást igazol, ennek eradikáció szükséges.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. július 10., 17:10; Megválaszolva: 2019. július 10., 19:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: