Endoszkopos lelet

Tisztelt Doktor Úr, 1 hónapig folyamatosan hányingerem volt,alig tudtam par falatot enni mielőtt eljutottam a gyomortukrozesre,ahol ez lett az eredmény.Szovettani meg a mai napig nem érkezett meg,így tartom a komoly diétát amit gyomorhurutosoknak írnak.Szeretnem ha leírná h mit takar ez a lelet pontosan és mire kell figyelni,meddig szedjem így ezt a gyógyszert,most 2 hete szedem.Koszonom! Mit ehetek valójában? Mitol gyógyul legjobban a gyomor? A nyelőcső lefutasa norm,lumen kp.tag,a ny.hartya ép.Laza és haspresre prolabalo cardia.A gyomor nyhartya diffuse oedemas,hyperaemias.Antrumban kis erosiok is vannak.Innen biopszia is történt.Redok vaskosabbak,lefutasuk norm.A gyomor levegő befuvasra jól tágul.Kerek,oedemas pylorus.A bulbus szabályos ,de nyhartya hyperaemias.Ep postbulbaris duodenum. End.velemeny. Gastrooesophagealis reflux,oesophagitis nelkul Cardia insuffitientia et prolapsus Gastroduodenitis c.erosnones antri

Dr. Plósz János válasza gyomorhurut témában

A gyógyulás leginkább a gyógyszeres terápiától várható. Ha a panaszok szűnnek, a savgátló (Emozul) dózisa csökkenthető (1x40mg-ra, majd akár panaszvezérelt használatra. Életmódban a gyakori, nyugodt, kis étkezések tartása, a forró, fűszeres ételek kerülése javasolható. Gyógyszerek tekintetében az aspirin-származékok és a gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítók kerülendők. Ha a szövettan Helicobacter pozitivitást igazol, ennek eradikáció szükséges.

Kérdés: 2019. július 10., 17:10 ;Megválaszolva: 2019. július 10., 19:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Gyomorhurut
Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi pár hónapban gyakran fájt a gyomrom, evés után sokat böfögtem és krákogtam. Elmentem gyomortükrözésre, ahol a...
A múltkor írtam önnek és a választ...
TB ellátás lehetősége
Szegycsont körüli fájdalom
Esti zavararodottság, demencia
Anyukámnak egy ideje az a téveszméje van, hogy minden este miután lefeküdt az ágyba, újból fel akar öltözni és haza akarna menni. Szakorvosnál nem...