• Lehet ez a szájszagom oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktor úr! 2 éve volt gyomortükrözésem kellemetlen lehelet miatt. Ekkor megállapították, hogy a gyomorszájam jól zár, refluxom ebből adódóan nincs. A rossz lehelet azóta is tart, voltam már béltükrözésen is, ami szintén negatív lett. Azonban kb. féléve nem csak a szájszag zavar, hanem a fülembe, arcomba, mellkasomba sugáezó fájdalom is. A fejemről nem is beszélve, kicsi korom óta minden nap fáj. Pajzsmirigyem be van gyulladva, ezzel megyek vissza endokrinológushoz. Most vizsgáltak ki nem rég fül-orr-gégészeten, ami szintén negatív lett. Volt orrmelléküreg röntgenem, ami által rákerült a papíromra két mondat, amin megakadt a szemem: - bal arcüreg fátyolozott (orvos szerint ha nem gennyedzik, akkor ez nem baj, a fájdalmat meg szerinte csak bemesélem magamnak) - - epypharynx fornixàban kis ujjbegynyi adrnoid szövet. Átnéztem a régi papírjaimat a gyomortükrözésről, amiben ezt írták le: - A stroma enyhe, kissé gócos, (mióta orvoshoz járok, azóta megtanultam, hogy a góctól lehet rossz lehelet, hajhullás, ami nálam jelen van) plasmasejtes, lymphocystás beszűrődést mutat. Diagnózis: Enyhe, chonicus, aspecificus duodenitis, IEL- szám emelkedéssel. Enyhe, chronicus, reactiv gastritis.

        Dr. Plósz János válasza a halithosis témában

        A szövettani eredményben leírt góc nem azonos azzal a góccal, ami hajhullást okozhat. Ez utóbbi un. bakteriális, fertőzéses góc, előbbi pedig csak sejtek csoportját jelöli. Érdemes lehet lisztérzékenység irányába is vizsgálódni, ha a szöveti kép IEL-szám emelkedés mutat. Az endoscopos kép alapján az nem mondható ki, hogy valakinek van-e vagy nincs reflux betegsége (csak az, hogy ez okoz-e felmaródásokat vagy nem).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. június 14., 08:54; Megválaszolva: 2019. június 14., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: