• Röntgen vizsgálat értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, Nemrég diagnosztizált Chron beteg vagyok. A bal lábam sokszor, néha hirtelen, csak úgy minden ok nélkül megfájdul, és utána már csak sántítva tudok tovább közlekedni. Egyre erősebb a fájdalom, és előfordul hogy már sírva közlekedem emiatt. Ezért felkerestem egy reumatológust, aki elküldött SI röntgenre. Sajnos hozzá belátható időpontban nem tudok visszamenni, így a lelet kiértékelésében szeretném segítségét kérni. Az alábbi szerepel a leleten: Medencebemenet felvétele: - Az SI rések normál tágasságúak, vetületükben vacuum jel látható. Az Ízfelszínek épek, bal oldalon scleroticusan kirajzoltak. AP Medence felvétel: Mindkét csípőizületben valgus állás. A vápák hypoplasiás jellegűek, a vápatetők meredek állásúak. Terhelési felszinűk alatt mérsékelt sclerosis látható. A femurfej kontúrja ép. Kóros csontszerkezeti eltérés nem ábrázolódik. Ön szerint mi lehet a probléma? Adhat a lelet aggódásra okot? Mi a további teendő? Segítségét előre is köszönöm Üdv. Tímea

        Dr. Bálint Anita válasza a Röntgen vizsgálat értékelése témában

        Kedves Hölgyem! Egyenlőre a sacroiliacalis ízület nem mutat gyulladásos jeleket a RTG felvételen, de azért ezt érdemes lenne további vizsgálatokkal tisztázni. A csípőízületek betegek, ez valószínüleg születési rendellenesség, de még itt sem írnak jelentős mértékű eltérést. Érdemes lenne tovább vizsgálódni 2 irányú ágyéki-keresztcsonti RTG felvétel készítésével, illetve mindenképpen kellene egy laborvizsgálat. A RTG felvételt kérő Reumatológust illenék felkeresnie, további vizsgálataok, illetve kezelések kiírása céljából. Akár magánúton is kereshet reumatológust, és beviszi a RTG leletet Magával. Üdvözlettel:

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. június 05., 09:53; Megválaszolva: 2019. június 10., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mestruációs szerű alhasi görcseim vannak, pedig 3 éve lesz januárban, hogy már kivették a méhemet, petefészkeimmel együtt. Indok: méhnyálkahártya megvastagodás, polip, mióma, ciszta, vissza-visszatérő alhasi görcsök vérzéssel, de hála...