• Magas Amiláz érték

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni Öntől mi a teendőm.Három éve laborértékeim az Amiláznánál az alábbiak: 2017 06 hó 374 U/l 2017 11 hó 343 2018 10 hó 355 2019 05 hó 479 Már voltam 2018 ban ultrahangon,nyálmirigy ultrahangon negatív,ugyanekkor tumormarker értéket néztek CA19-9 10,8 U/mL. Cukorbeteg vagyok Merkformin XR 500 szedek napi 1,mert rosszul vagyok, ha többször veszek be.Euthriox 75 mikrogramm pajzsmirigyre.Movalis napi 1, max 1 ,5 hétig ha szükséges. Mostani Glukóz 6,8mmol/l Fruktozamin 244 umol/l HbAlC 6,6 % Milyen vizsgálatot javasol? Köszönöm válaszát:Zsuzsa

        Dr. Plósz János válasza a amiláz emelkedés témában

        Első körben lipáz-értéket kellene vizsgálni. ha ez normális, akkor aggodalomra semmi ok, a magasabb amiláz-érték oka egy macroamylasaemia nevű eltérés, mely nem okoz semmi problémát, kezelni sem kell.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 11., 19:52; Megválaszolva: 2019. május 11., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        4 éve mélyvénás trombózisom volt, ami párosult kétoldali tüdőembóliával. 2x10 percig teljes kerngési sokk,amiböl sikeresen felépúltem.Viszont állandó lábfájdalom és hátfájdalom kiséri az életemet. Próbáltam munkát vállalni,de egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés