Érprobléma

Üdvözlöm! Szeretném segítségét , kérni! Április 23.-án szteroid injekciót kaptam ,Diprophosból egyet. Rá két napra kezdődtek a problémáim , amik hatalmas véraláfutás a combomon ,száraz bőr, élvékonyodott bőr, combomon hátul pontszerű bevérzések , és térdtől lefele iszonyat nehézláb érzés. Az lenne a kérdésem ez a szteroid injekciótól van e , és ha igen mennyi idő amíg elmulnak ezek a problémák? Az injekció mellékhatásai ezek? Amit még szeretnék tudni , hogy maga a szteroid mennyi idő után ürül ki a szervezetemből? Érproblémáim utána helyreállhatnak e , vagy esetleg lehetnek e maradandóak? Tudok e szedni esetleg vitamint bármit ami segíthet? Köszönöm segítségét! Tisztelettel Andi!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Szanyi Andrea válasza gyógyszer mellékhatás témában

Kedves Kérdező!

Látatlanban nehéz egyértelmű véleményt mondani. Nem derült ki, hogy milyen okból, hová, milyen formában kapta az injekciót. (Mindemellett, a tünetek kezdetét illetően a kérdés bizonytalanságot hagyott, mivel „április 23-a” idén még nem következett el, a kérdést április 17-én küldte be, talán 13-át akart írni?). A Diprophos kétféle hatástartamú szteroid kombinációja, melyek közül a hosszabbik lebomlási ill. kiürülési ideje több, mint 10 nap. A szteroidok mellékhatásai között szerepel ugyan a bőrszárazság, bőr elvékonyodás, de nem gondolom, hogy egyetlen injekció néhány nap alatt már ezeket kiválthatja.Az injekció helyén lehet véraláfutás, bevérzés. Ha a beadáskor esetleg egy kisebb bőrideget ért a szúrás, az is okozhat „nehézláb érzést”. Javaslom, hogy a száraz bőrt bőrtápláló krémmel kenegesse és panaszával forduljon a szteroid injekciót elrendelő orvoshoz.

Kérdés: 2019. április 17., 15:44; Megválaszolva: 2019. április 21., 16:24
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas GGT, GOT, GPT
Jó napot kívánok mindenkinek. Járok bőrgyógyászhoz ugyanis pattanások és akne jelent meg a vállamon és hátamon még tinédzser koromban és ez most...
Agyoedema
Mi lehet a baj? mindkét kézfej és lábfej valamint jobb szemhéjduzzanat oedemas felpuffadás.okozhat e solu medrol im adása pár nap után ilyen tünetet
Húgysav szint emelkedést okozhat e...
Az alábbi gyógyszerek okozhatnak e húgysav szint és vércukorszint emelkedést? Asa protect100, tanydon 8o,curidol 37,5mg, rawel sr 1.5 mg. Köszönöm...
gyógyszer abbahagyása?
Az orvos peritolt írt fel,elolvastam a tájèkoztatót,AZT írja az elö par napba fáradèkonyság álmosság elöfordul,de ez napokon belül...
Vastagbél daganat műtét után milyen...
Tisztelt Doktor Úr! 2017.12.11-én rectosigma rezekció történt sebészeti intézetben. Szövettan: Adenocarcinoma exulceratum intestini crassi, G3, pT3...