• Alagútszindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! Köszönöm a válaszát, amit az alagútszindrómámmal kapcsolatban adott. Arra szeretnék még választ kapni, hogy elképzelhető-e, hogy a fájdalom és a görcs felsugárzik a térdemen keresztül egészen a combom tövéig,és már az a csontom is érzékeny , amin ülök? Mindenhol azt olvasom az alagútszindrómáról, hogy éjszaka jelentkezik a fájdalom.Nekem akkor egyáltalán nem fáj a sarkam, csak ha ráállok. Az idegsebességet mérő vizsgálat nem igazolta, de az ultrahang igen.Ez hogy lehetséges? Lehet, a műtét után sem fog elmúlni a combig érő fájdalom? Műtét után mennyi idő után jön teljesen rendbe? Nagyon várom a válaszát, mert jövő héten lenne a műtét, amitől eléggé félek! Tisztelettel:Anna

        Dr. Bálint Anita válasza a Alagútszindróma témában

        Kedves Anna! Az UH vizsgálattal is lehet alagútszindrómára gyanakodni, az idegvezetési sebesség, pedig ha nem rég állnak fent a panaszok lehet negatív. A fájdalom, ami sugárzik, lehet más, esetleg egymástól független elváltozások következménye is. Térdfájdalom hátterében állhat pl. gerincelváltozás, degeneratív gerincbetegség is. Egyszerű gerinc csigolya meszesedés is okozhat kisugárzó panaszokat, egészen a deréktől a térdig, vagy akár az ülőgumótól a térdig vagy méshová. A sarokfájdalom hátterében is állhat sok egyéb ok, ezeket részletesen kell vizsgálni. Remélhetőleg a műtét megoldja a problémákat, de nem azonnal kell a javulást várni, lehetséges hogy a műtétet követően pár napon még türelmesnek kell lenni. Minden jót, Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. április 12., 11:18; Megválaszolva: 2019. április 12., 15:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaik nagyjából egy hónapja kezdődtek. Hasmenés, gyengeség, háziorvos szerint vírusos megbetegedés. Pár nap múlva jobb lett, majd egyszer csak megint hasmenés és erős görcsök gyomroszáj környékén. Ehhez hányinger...
        Kedves dotor nő/doktor úr! Már több nappal ezelőtt, egy buliban sajnos elég sokat ittam. Volt pálinka és sör is. Nem éreztem másnaposságot. De a rá következő második és harmadik napon, nagyon gyengének érzem magam. Egyszer fázom egyszer...
        Üdv! Egy 15 éves fiú vagyok aki lassan 2 éve test építéssel foglalkozik hobby ként. És egy olyan kérdéssel fordulnék magához, hogy ha ennyi évesen fehérje port szednèk izom építéshez, mert nem érzem a normális kajában lévő protein...
        Üdvözletem! A kisunokámról van szó, 2 és féléves kisfiú. Nem szeretném a szűlőket az aggodalmammal idegesíteni, azért szeretnék így kérdezni. A kisfiú jól eszik, de nagyon rosszul alszik. Fél éve született a kishúga, ezt látszólag...