• Mé mindig az antibiotikum?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja volt rekeszműtétem, aminek kapcsán rengeteg antibiotikumot kaptam. Az emésztőrendszerem működése teljes káoszba fordult, probiotikum szedés mellett kétszeri klion kúrát kaptam, (Doktor Úr egyik régebbi tanácsában is ezt javasolt egy panaszosnak).Viszont még mindig puffad a gyomrom, illetve székletem 2-3 naponta van ami világosabb, nem formázott, krémszerű, nem normál széklet szagú. 2x20mg Pantoprazolt szedek a probiotikum mellé.Elképzelhető, hogy a bélflóra még nem rendeződött, illetve ez okozhat gyomori puffadást is? Válaszát köszönöm!László

        Dr. Plósz János válasza a bélflóra-eltérés témában

        A bélflóra-eltérés szinte biztosan fennáll még. A panaszok megoldására bő folyadékfogyasztás mellett fokozatosan emelkedő mennyiségű rostfogyasztást javasolnék, illetve a levegőnyelés kerülését (lassú evés-ivás-beszéd, "üres nyelések kerülése"). Probiotikum segíthet a széklet rendezésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 28., 13:20; Megválaszolva: 2019. március 28., 21:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: