Ganoderma gomba szedése

Üdvözlöm! Magas vérnyomásra vérnyomáscsökkentőt, bétablokkolót és vérhígítót szedek. Ezek mellett ganoderma gyógygombát szeretnék szedni, de azt olvastam egy cikkben, hogy vérhígító szedése esetén nem szedhető. Valós ez és, ha igen, miért nem szedhető mellette? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza ganoderma témában

Tisztelt Kérdező! Sajnos tudományos értékű cikket nem találtam a témában, de valószínűleg kölcsönhatásba lép a gyógyszerekkel. Más "gyógygombával" előfordult olyan tapasztalat, amely szerint a véralvadást befolyásolta. Véralvadás gátlót, vérlemezke-gátlót vagy egyéb "vérhigítót" szedő betegnél valószínűleg ez a készítmény is befolyásolja a véralvadást, megváltoztatja a gyógyszer hatását. Kérem, beszélje meg kezelőorvosával a készítmény alkalmazhatóságát, a magam részéről nem javasolnám. Üdvözlettel.

Cikkek a témában
    Nincs találat!
Megválaszolva: 2019. április 03.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Ganoderma
Mi a véleménye a ganodermagomba jótékony hatásairól. megtekinthető: www.morning.dxn.hu
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...