• Hasi panasz, jobb oldalt nyomásra érzékenység

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr Nő. 33Férfi. Hasi panaszaimmal kapcsolatban szeretném véleményét kérni. Leginkább, amolyan alhasi puffadás, elől köldök környékén és alatta lokalizálható has feszülés, darabos széklet (pontosabban apró golyós, világosabb lágyabb bűzös, illetve normál alaku). De, Konkrétan hasmenésem az nincs. Most olyan 4 napja többször fájást érzek köldök környékéről (leginkább attól pár cm-re ségonton le irányba combom felé). Továbbá a köldökömtől jobbra a mellbimbóval egyvonalban lefelé (ahol keresztezi egymást a két képzeletbeli vonal) ott nyomásra nagyon érzékeny, mondhatni már inkább "fájdalmas". Ez nem nyilaló érzés, és magától nem fáj, csak ha némi nyomást fejtek ki rá. Továbbá úgy általánosan az egész köldök és jobbra lévő terület olyan érzékenynek érzem, ami főleg mozgás közben érezhető, a köldökömtől balra semmi ilyet nem tapasztalok. Valahogy érzem hogy az egész jobb félteke (inkább küldök vonalától lentebbi rész) a hasamnak olyan érzékeny nem normális. Diszkomfort kellemetlen. Korábban is voltak ilyen hasi panaszaim, amolyan köldök alatti kicsit tőle jobbra olyan 3-4 cm-re combom irányába ha nyomást fejtettem ki, akkor ott és a köldök környékén szúró (sok tűs érzés) "fájdalmat"/érzést okozott. Érdekes mert leginkább ez fekvő helyzetben volt észlehető, állva nem. És volt hogy ez a köldöktől lentebb lévő hasból eredő nagyon rossz közérzet!, bizonytalan ottani fájás jött rám, (ezek nem görcsös jellegüek voltak) ám azok akkor 1 nap alatt azért többnyire rendeződtek, megnyugodtak. Ezeken a napokon volt hogy a reggeli darabos székletem után már teljesen világos hig széklet jött belőlem. Voltam laboron, ahol picit kevés a vas 8.5 (10 a minimum) a hCRP 1.5% (<0.5%) valamint a Mono 15, 4% (<14.00 %). A vas érdekes mert korábban mindig kb ennyivel több volt a megengedett felső értéktől, majd legutóbb közel a felső értékhez közel de azon belül volt. Most meg alatta van a minimumnak (e két mérés között 3 hónap telhetett el), vagy ez így ingadozhat? A többi érték jó. Hasi ultrahang a legutóbbi /pár napos eredmény/ alapján szintén negativ (többször is volt már e vizsgálatom mindannyiszor negativ lett). Vastagbéltükrözésem volt még 2018 december elején, amire azt mondták minden rendben van semmit nem találtak, akkor amennyirel lehet kicsit a vékonybélbe is benéztek. Hasi CT felvételt javasoltak, ám arra gondoltam egy hasi MR vizsgálatot végeznék el a CT helyett, elvileg ez is alkalmas azon hasi szervek vizsgálatára és nem járna sugárterheléssel. Önnek mi a véleménye? Elég lenne Ön szerint a nati felvétel? Vagy mindenképp kontrasztost kéne végezni (mivel ezt magán úton végezném el) sajnos erre orvosi beutaló kell már, és azt nem igazán tudok szerezni ezért kérdem. Továbbá milyen irányba lenne érdemes tovább kutatni, mi állhat a háttérben? Lehetséges hogy a vékonybélből ered ez az egész? Netán vékonybél enterográfia, vagy kapszulás endoszkópia? Előre is köszönöm véleményét.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hasi fáhdalom témában

        Kedves Kérdező! Igen részletes, kicsit túlbonyolított leírása alapján a panaszai tisztázására javasolnám, hogy csináltasson hasi ultrahang vizsgálatot és ennek eredményétől függően keressen fel gastroenterológus szakorvost.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 21., 18:27; Megválaszolva: 2019. február 24., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés