• Nem rendeződött hasi panaszok /javított/

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr. Előző kérdésemhez tenném a mai labor eredményem. Hasi panaszaim vannak. Lokalizálni a következő képpen tudnám: Főleg köldök körül (mintha a hasizmom fájna de mégse) ha meg nyomást gyakorlok rá semmi érzékenység ott. Ellenben a köldökömtől jobbara kicsit lentebb nyomásra igen érzékeny, fájdalmas, ekkor kisugárzik egészen a köldökig..lényegében ettől a ponttól egészen a jobb oldalamig végig nagyon érzékeny lett, már fájdalomnak mondanám kisebb benyomásra. (ez leginkább 3 napja lett ilyen, addig csak azon a köldöktől pár cm-re jobbra lévő kis területen érzetem ezt a fájdalmat azt is csak nyomásra). Most jobb oldalt a borda alatt apró kis nyilalló szuró érzés van ami magától történik. A köldökömtől balra semmi de semmi baj nincs sem nyomásra sem más téren. Hasi diszkomfort érzet, olykori feszülés, alhasból jövő rossz közérzet. Gyakran van. Székletem inkább darabos, hol diónyi hol apróbb darabokból áll (sőt) mint sem normál. Most legutóbb tegnap este inkább világos barnás higabb székletem volt, ami feltünt hogy bűzösebb volt mint kéne. Sportolok is ám a tünetek nem javulnak. Hasi CT felvételt javasoltak, ám arra gondoltam egy hasi MR vizsgálatot végeznék el a CT helyett, elvileg ez is alkalmas azon hasi szervek vizsgálatára. Önnek mi a véleménye? Ha ez a vizsgálat is negativ, milyen irányba lenne érdemes tovább kutatni? Lehetséges hogy a vékonybélből ered ez az egész? Voltam vastagbéltükrözésen ami negativ, hasi ultrahang ami negativ. Laborom: + hCRP-1, 2 (<0, 5), Szérium van: - 8, 5 (10-28) Mono 15, 4% (<14.00 %) Egyelőre ezek vannak meg. Előre is köszönöm. Gondolkozom vas komplex tabletta szedésén.

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Az MR vizsgálat jobb lehet (vékonybeleket is képes értékeli, nem jár sugárterheléssel). A kivizsgálás végéig probiotikum használatát (Bio-Kult, Pro-íGastro825, VSL#3) esetleg Duspatalin vagy Meteospasmyl tabl. panaszvezérelt használatát javasolnék. A laboreltérések nagyon minimálisak, aggodalomra nem adnak okot.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 20., 19:40; Megválaszolva: 2019. február 21., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: