• labor erdeklodes

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jonapot! Erdeklodnek hogy mi a teendom laboreredemnyem miatt? Lepnagyobbodasom van. A csillagos reszeket irom: protromin ido: 10.66 ossz bilirubin 49.4 kreatinin 56 karbamid 2.7 hdl koleszterin 0.46 feherversejt 3 neut 1.68 limfocita 0.87 eo 5.10 trombocita 46 vizelet: ph pozitiv, urobilinigen pozitiv, vorosversejt pozitiv, vizelet ulledek 6. Valaszat koszonom.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A laboratóriumi leleteket mindig a beteg panaszaival és vizsgálatával együttesen kell értékelni. Javaslom, hogy a leletével sürgősen keresse fel a vizsgálatot elrendelő orvost. A lelete alapján fokozott vérzékenység kockázata áll fenn. A prothrombin időt lehet, hogy rosszul írta le, rossz helyre tette a pontot. Amennyiben tényleg 10, 66 lenne az értéke, az igen súlyos vérzékenységet, májbetegséget jelez. A bilirubin érték magas, célszerű lenne a direkt és indirekt bilirubin meghatározása is. Ez is májbetegségre vagy vérzésre utalhat. A trombocita szám igen alacsony, ez is vérzésre hajlamosít. HDL koleszterin, ami a védő koleszterin, alacsony, ezt a koleszterin, LDL koleszterin, szinttel és az esetleg fennálló rizikótényezőkkel együttesen kell értékelni.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. február 18., 10:31; Megválaszolva: 2019. február 20., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: