• Frontin - alvászavarok, fülzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Több évvel ezelőtt szorongásos és depressziós panaszaim miatt a szakorvosok Frontin szedését javasolták. Nappal nincsen szükségem rá, de alvászavaraim miatt este a Frontin 0, 25 mg felét szoktam bevenni. Próbáltam már gyógynövényes nyugtatókkal helyettesíteni (pl. citromfű, valeriána), de hosszú távon nem bizonyultak elegendőnek. A jelenlegi élethelyzetem sajnos a korábbinál is stresszesebb (beteg hozzátartozómat ápolom), illetve közel 3 hónapja fülzúgástól szenvedek. Így az elalvás és a pihenés még nehezebb, ezért sokszor már két felet is be kell vennem. Tavaly egy kis ideig (1-2 hét) nem szedtem a gyógyszert és ezután két héttel jelentkezett a fülzúgásom. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e összefüggés a Frontin és a fülzúgás között, illetve okozhat-e egészségügyi problémákat a hosszú távú szedése (sok rosszat hallottam róla, pl. memóriazavar)? Javasolt-e a további szedése? Esetleg az orbáncfű alkalmazható-e mellette? (Frontin, Betahistin, Gingko biloba) Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Frontin hatása témában

        Tisztelt Kérdező, A fülzúgás eredete sokféle, - köztük pszichés - is lehet. A Frontin hosszabb távú szedése során kialakulhat hozzászokás, ami a korább mennyiség elégtelenségét, a mennyiség emelését okozhatja. Az orbáncfű enyhébb, - de hatékonyságában is gyengébb- készítmény. Meg lehet próbálkozni vele, de figyelni kell arra, hogy napérzékenységet okozhat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2019. február 15., 09:51; Megválaszolva: 2019. február 21., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: