• Bal alhasi görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Zsákai Dezső vagyok. Szeretném az ön tanácsát is kikérni, az alábbiakban. Évek óta van bal alhasi görcsöm, ami időközönként elő jön. Valamint az utóbbi időben a bal borda alatt is szokott enyhén fájni. A görccsel voltam már több vizsgálaton. 2018-ban Széklet tenyésztés, hasi ultrahang több esetben is volt, ami minden esetben negatív volt. szintén a múlt évben volt vastagbél tükrözésem, ami szintén negatív volt. Lépemet 11 éves koromba eltávolították baleset miatt. Laktózérzékeny vagyok kis mértékben, de erre odafigyelek. Magas a koleszterinem, amire gyógyszert szedek, valamint a magas pulzusomra is kaptam gyógyszert. Étvágyam van, de amikor begörcsölök, akkor a közérzetem, és az étvágyam is rossz. Fogyni nem fogytam. jelenleg 74 kg vagyok, és 170 cm magas. Honvédkórházba, a háziorvosomtól kértem egy ételintolerancia vizsgálatot, de ott nem csinálnak, mert nincs orvosuk. Ezért magán utat javasolt, de az nagyon drága, amit én nem engedhetek meg. Szeretném a fent leírtak alapján az ön véleményét kikérni, és milyen további vizsgálatok szükségesek. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a hasi fájdalom témában

        Étel-allergia illetve intolerancia irányába igazán "jó" vizsgálatunk nincs (túl sok étel-összetevő létezik, a meglévő tesztek sem igazán pontosak). Ha ilyenre van gyanú, érdemes étkezési naplót vezetni, megpróbálni kiszűrni a gyanús éelt-összetevőt (étel-allergia vagy intolerancia csak az adott étel elfogyasztását követően okoz panaszt). Addig is gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, bő folyadék- és rostfogyasztás, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás javasolható.


        Kérdés: 2019. január 14., 06:08; Megválaszolva: 2019. január 14., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: