• Összbilirubin koleszterin emelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kérdésem az lenne hogy a napokban arra lettem figyelmes hogy egő, bizsergető de még elviselhető érzés volt a szegycsontomban ami pár napra rá enyhült majd el is múlt. Hasfájás, hányinger, láz egyéb tünet nem volt. Elmentem vérvizsgalatra ahol kiderült hogy A bilirubin total (30.8umol/l)ill. a koleszterin értékek (koleszterin 6.15mmol/l, hdl koleszterin 2.09mmol/l)kicsit megemelkedtek. Eleinte étvágyam sem volt az igazi, de pár napra rá javult ez is. Mostanaban azt érzem hogy néha inkább a bal borda ív alatt és a bal hátoldali enyhe zsibogások, fáradtságérzet napközben jelentkezik, ritkán a jobb oldalon de az szinte észrevehetetlen. Néha terhelés közben érzem, néha meg csak úgy előjön majd elmúlik. Enni bármit ehetek nem befolyásolja reggel-este is elviselhető komoly panasz nincsen, rendszertelenül előjön egy kis zsibogas nyilalas majd rövid időn belül el is múlik. Nyomás hatására hasi fájdalom nincs. Székletem néha kicsit hígabb vilagosabb, néha normális, hasmenés jelenleg nincs. Vizeletem színe normális, a vizsgalatokon húgysavam rendben volt negativ minden, gyulladás pajzsmirigy cukorbetegség sincs. Örökletes betegségről nem tudok gyógyszer allergiás sem vagyok. Képet mellékletben kuldtem az eredményéről, sajnos hasi ultrahang még nem volt. Köszönöm válaszát.

        Dr. Árki Ildikó válasza a sebi témában

        Tisztelt Kérdező! Kép nem érkezett. Az emelkedett bilirubin szint hátterében állhat Gilbert kór, erről oldalunkon is olvashat bővebben. https://www.webbeteg.hu/cikkek/hematologiai_betegseg/2852/bilirubin-lebomlas-gilbert-kor Hasi Ultrahang vizsgálat, kontroll laborvizsgálat javasolt. Panaszaival és a labor eredménnyel keresse fel háziorvosát és beszéljék meg a magasabb koleszterin szint miatti teendőket is. Jó egészséget kívánok az új esztendőre. Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. december 25., 18:51; Megválaszolva: 2018. december 30., 23:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: