Visszatérő hasmenés

Tisztelt Doktor Úr! 2016 márciusában diagnosztizáltak nálam rosszindulatú hererákot. Abban a hónapban volt két műtétem, majd 4 kúra BEPA kezelést (utolsó 2015. június) kaptam. Ezt követte 3 (1 hasi (2015 november) , és 2 mellkas(2016 február és április)) műtét. Ezek áttét (nyirokcsomók) eltávolítások voltak. Mondhatni eléggé megbolygattak belül. Az utolsó műtétem után (2016 április) még a bent fekvésem alatt éreztem, hogy nagyon puffadok és ment a hasam illetve nagyon kellemetlen kénes/záptojás/pöce szagú böfögésem volt. Nem sokkal később mint kiderül Clostridium fertőzésem volt (mind végig láztalan voltam, csak hasmenés jelentkezett, fogyás nélkül) .Diéta mellett mindig mérséklődött.Először Klionnal próbálkoztunk. Szedése alatt (2 hét) tünetmentes voltam, de amint elhagytuk a gyógyszert újra visszatért a hasmenés. Újabb klion kúra. Eredmény: ugyan az. Ezután vancomycinnel próbálkoztunk. De ezután is visszatért a hasmenés. Újabb vancomycin kúra. Detto. Ezután már Szent László kórházba küldtek, széklet transzplantáció végett. Ott is meg vizsgáltak. A transzplantra nem került sor, mert addigra a székletmintám negatív toxin eredményeket produkált. Viszont még a hasmenés mindig fenn állt. Volt kolonoszkópia és endoszkópia vizsgálatom is. Kolonoszkópia során csak a "closridiumos állapotot" (vagy utáni, sajnos nem emlékszem már pontosan) figyeltek meg, illetve eltávolítottak egy jó indulatú polipot. Endoszkópián se láttak semmi különöset, csak megállapították hogy refluxom van (erről tudtam is) . Ezt nem sokkal később elkezdtem Emozul 20mg gyógyszerrel kezelni (gyógyszer szedése mellett jó minden, ellenben ha véletlen nem szedem be, akkor puffadok és teltség érzetem van + eszméletlenül ég a gyomrom) Visszakanyarodva: A Szent László kórház kezelő orvosa mérlegelve az eddigi gyógyszeres kúrákat nem írt fel mást csak Salazopyrnt. Annak szedés mellett hol jobb volt hol nem. Majd még egy dobozzal felírt és a gyógyszert beszedése után hetekkel egyszer csak magától elmúlt minden tünet. Azóta ritkán, néha 1-2 napra visszatért (körülbelül háromszor) , de magától el is múlt (visszamentem vele orvoshoz és az eredmény ismét negatív toxinok voltak, tanácsuk: pre és probiotikum kúra) . Azonban 2 hete megint megy a hasam és kellemetlen szagú büfögés jelentkezik. Ha diétázni kezdek (háztartási keksz, ropi, perec, tea, víz) szépen fokozatosan elmúlik. De amint mást is eszek kezdem elölről... Szeretnék végleg megszabadulni ettől, mert már nagyon kellemetlen. Orvoshoz a munkám miatt nehezen jutok el, de tervezem, hogy megyek. Tudna e ajánlani valakit, akár magát is, hogy tudna-e foglalkozni az esetemmel, mivel az eddigi helyeken azon kívül, hogy a toxinok negatívak és nem kéne hogy tünetet produkáljon, sok eredményt nem értünk el a javulásban. Ismét próbálkozok pro-pre biotikum készítménykekkel, de most még egyelőre eredménytelen. Várom válaszát. Próbáltam mindent amihez köze lenni leírni a legjobb tudomásom és emlékem szerint. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

A Clostridiumot jogosan ellenőrzik minden esetben, mert sajnos igen jelentős hajlamot mutat az ismétlődésre. Azonban nem csak ez okozhat visszatérő hasmenést. Leírása alapján bőven van ok a bélflóra sérülésére, irritabilis bél szindróma kialakulására, de akár vékonybél-bakteriális túlnövekedés szindrómára. Ez utóbbit laktulózzal végezett H2-kilégzési teszttel lehet igazolni. Irritábilis bél szindrómában javulás főként az életmódi változtatásoktól várható: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartása, pre- és probiotikum legalább 1 hónapos, akár kombinált használata, rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása. Gyógyszeresen Meteospsmyl vagy Duspatalin tabl. panaszvezérelt használata segíthet.

Kérdés: 2018. szeptember 14., 12:46; Megválaszolva: 2018. szeptember 14., 13:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vizes hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 2017-ben kezdődött napi ötször hatszor volt hasmenéses székletem és eltartott 2-3 hónapig, utána normalizálodott...
Hasmenés rendszeresen
Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először...
Rendszeres hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 20 éve küzdök rendszeres hasmenéssel. Kb. 27-28 évesen eltávolították az epehólyagom. 20 évvel ezelőtt a Kreon 2000 nevű...
Emésztési/Székelési problémák
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban ...
Hasi rendellenes működés, mi...
Tisztelt Dr Úr. Elég sok ideje fenn álló jelenséget tapasztalok emésztésemet illetően. Hasi görcs fájdalmat, érzékenységet nem tapasztalok, ám...