Vastagbél daganat műtét után milyen kezelések lehetségesek?

Tisztelt Doktor Úr! 2017.12.11-én rectosigma rezekció történt sebészeti intézetben. Szövettan: Adenocarcinoma exulceratum intestini crassi, G3, pT3, pN2b, (17/32 nyirokcsomó) . Nem igazán értem ezeknek a számoknak a jelentését. 2018.01.15-én megkezdték a xelox kezelést. 3 hetente 1 infúzió és mellette gyógyszert kell szednem. Sajnos a coloxet (500 mg) tablettát, melyből reggel 4 db-ot és este 3 db-ot kellene szednem, csak 2 napig tudtam ennyit bevenni belőle, mert rettenetes gyomorgörcsöm van és enni egyáltalán nem tudok. Tehát hétfőn és kedden szedtem az előírt adagot, szerdán és csütörtökön nem tudtam bevenni. Ventert kezdtem el szedni, elmúltak a görcseim és enni is tudok. Ismételten el kezdtem a tabletta szedését, de csak napi 2 szemet (reggel és este) . Ma vasárnap van és újra kezdődik a gyomorfájdalom. (Jeleztem a doktor nő felé a panaszaimat, válasza az volt, hogy csökkentsem az adagot.) Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ez ellen tenni? Esetleg más kezelés vagy valami gyomorkímélő tabletta szedése a gyógyszer mellé? Esetleg nem elég az infúzió? Meg kell jegyeznem, hogy műtét után kicsit több mint 2 héttel visszakerültem a kórházba, mert egész napos hányásom volt és egy szondát is letoltak a torkomon. Lehet, hogy megsérült valami ezáltal a gyomromban? (Régebben volt gyomorfekélyem, de nem voltak panaszaim már, bár érzékeny a gyomrom.) Így ezeket a tablettákat képtelen vagyok szedni, tekeredek tőlük, nem a hányingerrel van a problémám, hiszen arra kaptam gyógyszert és szedem is (cerukal) . Mielőbbi válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza gyógyszer mellékhatás témában

Ha ennyire erős mellékhatás jelentkezik a a tablettáktól, akkor érdemes megpróbálni lecserélni, ha van alternatívája. A Lansacid savcsökkentőként megfelelő, a Venter helyett esetleg Gaviscon oldat vagy rágótabl. megpróbálható. A szonda, bár okozhat nyálkahártya sérülést, irritációt, ez pár napon belül gyógyul.

Kérdés: 2018. január 21., 22:15 ;Megválaszolva: 2018. január 22., 07:48
Kérdések és válaszok: Egyéb
Magas GGT, GOT, GPT
Jó napot kívánok mindenkinek. Járok bőrgyógyászhoz ugyanis pattanások és akne jelent meg a vállamon és hátamon még tinédzser koromban és ez most...
Agyoedema
Mi lehet a baj? mindkét kézfej és lábfej valamint jobb szemhéjduzzanat oedemas felpuffadás.okozhat e solu medrol im adása pár nap után ilyen tünetet
Húgysav szint emelkedést okozhat e...
Az alábbi gyógyszerek okozhatnak e húgysav szint és vércukorszint emelkedést? Asa protect100, tanydon 8o,curidol 37,5mg, rawel sr 1.5 mg. Köszönöm...
gyógyszer abbahagyása?
Az orvos peritolt írt fel,elolvastam a tájèkoztatót,AZT írja az elö par napba fáradèkonyság álmosság elöfordul,de ez napokon belül...
Érprobléma
Üdvözlöm! Szeretném segítségét , kérni! Április 23.-án szteroid injekciót kaptam ,Diprophosból egyet. Rá két napra kezdődtek a problémáim...