• Savulin mellékhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Két napja szedem a Savulin nevű tablettát, mert a felfázásom nem múlt el a Morual nevű készítménytől és hurutosan is igen erősen köhögni kezdtem. Fehér és zöld köpet is jelentkezett. A Savulin-t a Morual után 3 nappal kezdtem szedni. Az első nap után nagyon világos barna székletem lett. Visszamentem a háziorvoshoz, aki megállapította, hogy hasnyálmirigy problémám lett, azonban sajnos tovább kell szednem, különben a baktérium nem fog eltűnni, sőt nehezebb lesz kiírtani. Nem szeretném tovább szedni azt a gyógyszert, ami már az első használat után hasnyálmirigy problémát okozott. Két napja szedem, émelygés és gyengeség fog el a bevétel után, ami estére enyhül. Mit tehetek a kialakult hasnyálmirigy problémával? Váltsak gyógyszert? Esetleg használjak Bila-gitot mellete a tünetek enyhítésére? Sajnos kevés dologgal komatibilis a gyógyszer. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a gyógyszer mellékhatás témában

        Hasnyálmirigy probléma kialakulhat gyógyszer-mellékhatásként, de ennek igazolására azért legalább egy laborvizsgálat szükséges lenne (véleményem szerint inkább bélflórakárosodást okoz az antibiotikum, amiatt jelentkeztek a panaszok). Ha panaszai vannak a gyógyszertől, akkor érdemes lecserélni más készítményre valamint probiotikumot használni (antibiotikum mellett Enterolt, az antibiotikum szedést követően bármelyiket).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. január 12., 10:11; Megválaszolva: 2018. január 12., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: