• Kérdés, tanácsadás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt dr.nő, dr.úr! Azzal a problémával fordulok önhöz hogy tavaly tachycardiát diagnósztizáltak nálam melyre concort szeddek, most 2 hete j 4590 Ashma k.m.n. és j 3010 allergiás rhinitis pollentől, amirre foster 2x1 puff. És mometason 1x2 -2puf valamint aszhmás rohamnál ventolint Használók a kérdésem az lenne hogy jogosult -e vagyok a közgyógyellátásra? Valamint a rehabilitációs járadékra? Köszönettel.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a közgyógyellátás témában

        Kedves Kérdező! Közgyógyellátás kétféle jogcímen adható, alanyi jogon illetve normatív jogcímen. Alanyi közgyógyellátásra jogosult többek között a rendszeres szociális segélyben részesülő egészségkárosodott személy, a pénzellátásban részesülő hadigondozott és a nemzeti gondozott, a központi szociális segélyben részesülő a rokkantsági járadékos személy. Az Ön esetében valószínűleg a normatív jogcím jöhetne szóba, ennek feltételeit a helyi önkormányzat állapítja meg a jövedelemviszonyok és a havi rendszeres gyógyszerköltség alapján. Az egy háztartásban élők jövedelméből az egy főre eső összeg számít. A jogosultak köre az utóbbi években szűkült, a rászorulók sok esetben havi rendszerességgel gyógyszer támogatást kapnak. A rehabilitációs járadék súlyos, a munkaképességet csökkentő betegségek esetén adható, ennek jogosultságát megyénként megjelölt hivatalban orvosi bizottság állapítja meg. Ehhez Önnek fel kell keresnie a háziorvosát, aki elküldi Önt a megfelelő vizsgálatokra, melyek alátámasztják a megváltozott munkaképességet és a vizsgálathoz szükséges nyomtatványt kitölti.


        Kérdés: 2017. május 10., 15:16; Megválaszolva: 2017. május 11., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: