Lehet komoly bajom?

Üdv! Másfél hónapja van egy kellemetlen érzés az alhasamban, viszont nem csak egy adott ponton, hanem az egész vastagbél/vékonybél részén, illetve a bal oldalam ha benyomom ugyanilyen diszkomfort érzést érzek. Ha benyomom itt (főleg a bal oldalon) olyan kemény, feszülő, tompa fájdalommal járó érzést érzek, tompa fájdalmat, alapállapotban pedig egy enyhe feszülő érzést, amit csak ritkábban érzek erősebbnek. A székletem bűzős, van hogy félig szilárdabb illetve félig lágyabb, a lágyabb része ilyen világos-barnás-sárgás, olyasmi mint a zsírszéklet, viszont néha normális színe, és illata van. Lázam nem volt, hányni sem hánytam, ritkábban szokott lenni hasmenésem, de vért/férgeket nem tudtam benne felfedezni. Étvágyam az ugyanúgy van. Interneten rengetek dolgokat olvastam, Chron, IBS, Cölikália, stb. Étrendemről azt kell tudni, hogy reggelire eddig leginkább üres kalóriás ételeket ettem (croissant) , illetve rengetek szénsavas üdítőt (leginkább Kólát, naponta 2 litert, vizet alig) . Arra gondoltam, hogy lehet hogy a sok cukor tartalmú étel miatt gyulladás keletkezhetett a teljes emésztőrendszeremben (Candida) , így 7 napja elkezdtem egy cukor mentes diétát, azóta csak cukor nélküli teát, otthon készített szendvicseket, illetve vizet, lúgos vizet fogyasztok.Probiotikumot is viszek be a szervezetembe, Normafloret. Egyébként ez a fájdalom mozgás hatására nem fáj, csupán van egy állandó diszkomfort érzésem. Ez a diszkomfort érzés, feszülés némiképpen enyhült, de nem szűnt meg. Egyébként refluxot diagnosztizáltak nálam még az év elején, viszont ritkán szokott a gyomrom égni. Teljesen tanácstalan vagyok doktornő, remélem tud segíteni.

Dr. Szigeti Nóra válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Első körben nem kell komoly problémára gondolni. A panaszai hátterében állhat diszbakterózis. Érdemes lenne egy hétig 2x2 T. Normixot szedni (receptköteles) , ha ez nem használ, a zsírszéklet miatt próbáljon egy hétig 3x10000 E Mezym fortét (recept nélkül kapható) . Ha továbbra is panaszos, érdemes lenne hasi UH és laborviszgálatot végeztetni.

Kérdés: 2016. november 09., 21:02 ;Megválaszolva: 2016. november 11., 20:39
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
Fekvésre szűnő szúrkáló görcsös...
Tisztelt Doktornő! Hetek óta tartó baloldali és has középen,szúrkáló nyilaló görcsös hasfájás miatt kérném szives tanácsát,javaslatát! A...
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.