Hisztamin intolerancia - kiváltó okok keresése

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémámmal fordulnék Önhöz, hogy február környékén csalánkiütéseim kezdődtek. Ahogy az időben haladtunk előre, egyre sűrűbben és egyre több helyen tapasztaltam illetve egyre nagyobb kiterjedésben. 2-3 hét elteltével elmentem egy dr.nőhöz, akit egy ismerősünk ajánlott. A dr.nő belgyógyász, de inkább a természetes gyógymódokat részesíti előnyben. Az első találkozásunkkor elmondta, hogy a gyanúja az, hogy valamilyen intoleranciáról van szó. Elküldött intoleranciatesztre vérből ill.széklet vizsgálatra: flórast., gomba, gyulladás, emésztettség, epe/hasnyálm., malabsorptio, hisztamin. 6 hét után kaptam kézhez az eredményemet (német nyelven): - Enterococus, Bifidob.és Lactobac - nagyon alacsony - Bifidob.és Lactobac - nagyon alacsony - Gyengült zsír- és szénhidrátemésztés - Jó epe/hasnyálm. működis - Candida Geotrichum pozitív, de más gomba nincs - Hisztaminintolerancia - Megemelkedett Alfa 1-antitr.és normális Calprotectin - csökkent IgA Terápiás tervként számos gyógyszernek nem minősülő terméket javasolt (Magenpflege, Glutamin, Bázikus por, Selenium, Ca-Mg-Zn, B-complex, DAOsin enzim, Probiotic 10, Superenzym, Lepicol) ill. a gombára: Mycosist 1x1-2 hónapig + hisztamin diéta. Otthon átbeszéltem a férjemmel és a rengeteg vivőanyag miatt kicsit szkeptikus és elkeseredett lettem, nem szeretném beszedni a termékeket-ha nem muszáj. A vizsgálatot követően, néhány nap múlva bejelentkeztem egy hagyományos orvoslással foglalkozó belgyógyászhoz (és gasztroenterológushoz) , mert én inkább a kiváltó okot szeretném megtudni. Ott vért vettek és étel intolerancia tesztet készítettek 220 féle étel kimutatására. Ez még folyamatban van. Ugyanakkor kicsit el vagyok keseredve, mert ez utóbbi helyen is azt tanácsolta a dr.nő, hogy egyelőre nem gondol arra, hogy pl.gyomortükrözést kellene végezni, de a kiütéseim a diéta ellenére szaporodnak és most már gyomorfájásom is van - szinte folyamatosan (ill sokkal lágyabb lett a székletem) ami eddig nem volt, ráadásul a Mycosis kapcsán a két dr.nő véleménye is eltérő. Ez utóbbi azt mondta, hogy ő nem venné be, az első pedig 2 hónapig is szedetné... eddig már 2 kapszulát bevettem, de nem tudom melyik a jó megoldás illetve milyen irányba lehetne elindulni a kivizsgálással, hiszen egyik napról a másikra jelentkezett, valami ezt kiváltotta. Soha semmi ilyen jellegű problémám nem volt. 5 éve volt ugyan Helicobacter pylori fertőzésem, de azt rendbe hozták és a mostani vizsgálatnál is negatív lett az eredmény. Ön mit javasolna a fentiek tükrében? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza csalánkiütés témában

Ha a hisztamin intolerancia igazolódik (erre van jó vérből kimutatható marker) , akkor érdemes a hisztamintartalmú ételeket kerülni (füstölt húsok, érlelt sajtok, vörösborok) vagy Daosin-t szedni az ételekhez. A csalánkiütés nem feltétlenül étellel kapcsolatos probléma (ráadásul intolerancia nem okoz kiütést, csak az ételallergia, de az is csak az allergén bejutásakor) . A Mycosist-et én is túlzottnak tartom, inkább pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használatát javasolnám illetve a kiütések miatt érdemes lehet tartósabban antihisztamint szedni valamint immunológiai kivizsgálást kérni.

Kérdés: 2016. május 25., 08:53; Megválaszolva: 2016. május 25., 19:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kaphatok covid vakcinát? és melyik...
Folyamatos Szédülés
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg