Gyerekkori bőrbetegség

Üdvözlöm. Az alabbiakban szeretném kikérni a véleményét. Kislányom 4 éves pár honapja kezdődött nála hogy hirtelen csalankiütés szerű hólyagos foltok jelennek meg a bőrén. Majd amilyen hirtelen jönnek olyan gyorsan kb fél óra alatt el is múlnak. Nem tudom ételhez kötni. Van hogy tejterméket nem eszik egész nap este mégis kiüti vmi. Van amikor fürdés közben jön rá van hogy éjszaka mikor kicsit megizzad van hogy napközben. Van amikor több napig nem jelentkezik aztn utána 1-2 napig naponta egyszer rájön. Elkezd viszketni egy ponton aztán ahogy vakarja máshol is kijön. Kérdésem az lenne hogy ez valami allergia vagy esetleg más okozhatja. A bőre alapból elég száraz. Köszönöm előre is a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza csalánkiütés témában

Kedves Kérdező!

Az esetek nagy részében allergia okozza, de bélférgesség is állhat a háttérben. Érdemes a székletét figyelni illetve egy góckutatást és egy allergia vizsgálatot végeztetni amennyiben a bélférgesség nem igazolódik.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2018. március 25., 15:08; Megválaszolva: 2018. március 28., 18:30
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiütések
Tisztelt Doktor! A következő kérdéssel fordulok önhöz.Van egy 1, 5 éves kislányom, akit a múlt héten elért a hányás-hasmenéses...
Csalákiütés sokkhatástól?
Hároméves kisfiam egyik éjjel leesett az emeletes ágyról. Reggel viszketés jelentkezett a lábszárán és délutánra megjelentek a kiütések, főleg a...
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Rövid,visszatérő fejfájás 2.