Legionella

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt egy hétben visszatért a jó idő, délutánonként már egészen meleg is volt. Én egyetemista vagyok és mert messze van az egyetem, ezért kocsival járok. Autó légkondit is el tudtam kezdeni használni talán tulságosan is erősen. Ebben az évben nem volt még kitisztítva. Az elmúlt másfél napban kezdődött nálam a betegség, bár talán kedden erős hasmenésem volt az egyetemen akkor még semmi panaszom nem volt, de a tegnapi nap folyamán elkezdődött a rosszullétem. Egy rossz közérzettel, amit fej fájás, hőemelkedés majd 38 fokos láz követett. A mai nap egészen 39, 6ig is felment a hőmérsékletem. Voltam a háziorvosomnál, aki arra is utalt, hogy a kocsi légkondija is okozhatta. Majd mivel a torkom nagyon csúnya (vörös) . Az is fájt tegnap óta, olyan mintha egy gombóc lenne benne. Ezek után felírt nekem egy Savulin nevű antibiotikumot. Mivel a legionella után olvastam ezen az oldalon is, hogy speciális antibiotikum kell a kezelésére, és plussz vizsgálatokkal lehet kiszürni, mint például vizelet vizsgálat. A fontos kérdésem az lenne hogy van-e értelme tovább menni vizsgálatra, vagy ez az antibiotikum segít a legionella baktérium ellen is...? Továbbá milyen esetekben lehet leginkább gyanakodni hogy ez nem sima fertőzés hanem legionella. Forduljak újra a háziorvosomhoz ezzel a kérdéssel? Válaszát előre köszönöm. Üdvözlettel: Csarankó Bálint

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Hangonyi Csilla válasza Legionella gyanús fertőzés témában

Kedves Bálint!

A meleg idő beköszöntével megszaporodott a vírus, és baktérium fertőzések száma, hiszen nagy a napi hőmérséklet ingadozás, és a sötét téli hónapok után a szervezet vitaminkészlete is kimerülőben van. Szerencsére nem minden légkondiban telepszik meg a Legionella, számtalan kórokozó lehet a betegség okozója, és a Legionella fertőzések nagy része is szövődmény mentesen gyógyul.Háziorvosa egy korszerű, széles spektrumú antibiotikumot adott Önnek, ami valószínűleg hatásos lesz, és hamar meggyógyul. Amennyiben az antibiotikus kúra után is megmarad a láza, menjen vissza kontroll vizsgálatra. Addig felesleges egyéb vizsgálatokat végezni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. április 07., 20:36; Megválaszolva: 2016. április 07., 20:53

Kérdések és válaszok: Egyéb

Seb típus megítélése
Tisztelt Doktornő! Egy ilyen sebet vettem észre a gyerekemen. Ön szerint lehetséges, hogy ez egy harapás nyom, akár egér? Felnagyítva furcsa a seb...
Magas vérsüllyedés és triglicerid...
Tisztelt Doktor Nő, Válaszolva korábbi kérdésére - igyekszem napi 2 liter tiszta vizet inni, az utóbbi időben munkahelyi stressz miatt...
Féloldali zsiborgás
Lelet kiértékelése
A múltkor írtam önnek és a választ...