Súlyos lehet?

Tisztelt doktorúr! Régóta van hol hasmenés hol lazább lágyabb sárgásabb, vagy sötét széklet naponta 3 szor, a szorulás nem jellemző bár egyszer kétszer előfordul. Néha puffad a hasam, és gyakori a szelelés is. Az étkezés nem rendszeres és hol több hol kevesebb eszem, és sajnos soha nem érzem mikor lakom jól, sőt ha nem érzem hogy éhes vagyok de az agyam rágondol akkor ennem kell..előfordul hangos gyomor morgás is amikor hangosan morgolódik nem korog. A mai nap bolognait ettem, és utána pár perc mulva mentem wc re. a papíron nem, de a székletben 2 -3 piros tűszurásnyi pöttyöt láttam.. nem tudom vér vagy tegnap pirosaranyat ettem és attól lehetett.. olvastam a végbélrák tüneteit, és attól félek nem e az van nekem. van mikor kireped a végbélnél kicsit, azt hiszem aranyerem is kijön néha, de a reparon kezelése után elmúlik. A tükrözéstől nagyon félek.Ön szerint van ok aggodalomra?

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Plósz János válasza irritabilis bél témában

A leírt tünetek nem utalnak vastagbél vagy végbélrákra, de ezt teljesen biztosan csak vastagbélvizsgálatot követően lehet kijelenteni. Ha a családban egyenesági rokonok között nem volt gyomor-bélrendszeri rosszindulatú folyamat, a szűrő jellegű vizsgálattal még ráér, ha riasztó tünet nem jelentkezik (vérzés, testsúly-csökkenés, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz) . Addig is érdemes az étkezéseket rendszeressé tenni, gyakran, egyszerre keveset enni, pre- és probiotikumot használni legalább 1 hónapig.

Kérdés: 2016. március 24., 17:28 ;Megválaszolva: 2016. március 25., 17:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyomás a fejben
Hepatitis A és B védőoltás...
Sárga tenyér labor eredmény volt
Fáradtság, gyengeség, EBV
Kideríthető-e, hogy voltam-e covid...